Κήρυξε τον… πόλεμο στον ΣΥΝ ο Περισσός!

Η Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε ότι ο ΣΥΝ λέει για την οικονομική κρίση τα ίδια πράγματα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών και απέρριψε κατηγορηματικά κάθε σκέψη συνεργασίας των δύο χώρων αφού, όπως είπε, «εάν κάναμε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από λίγο καιρό ο κόσμος θα μας προπηλάκιζε»!

Η αντιπαράθεση των δύο κομμάτων είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί αμείωτη εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Περισσός βλέπει ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και πλέον στο τελευταίο γκάλοπ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ισοδυναμούν σχεδόν στην τρίτη θέση, για πρώτη φορά μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΝ.

Η επίθεση της Αλέκας Παπαρήγα όπως είναι φυσικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΝ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι το ΚΚΕ αντί να διερευνά τη δυνατότητα κοινής δράσης της Αριστεράς αναλώνεται στην «παλινόρθωση του σταλινισμού που επιχειρείται μπροστά στο συνέδριο του ΚΚΕ». Μάλιστα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι «η αναστήλωση του Στάλιν και των μεθόδων του συνιστά επικίνδυνη οπισθοδρόμηση».

Το ΚΚΕ όμως επιμένει στην πολεμική του κατά της Κουμμουνδούρου και εντάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Σχετικά με τις κατηγορίες του ΣΥΝ «για αναστήλωση του Στάλιν», ο Περισσός απαντάει ότι ο ΣΥΝ αντί να τοποθετηθεί επί της ουσίας επιστρατεύει «τα ίδια όπλα όλων εκείνων που πολεμάνε τον κομμουνισμό και θέλουν να σβήσει από τη μνήμη των λαών η σοσιαλιστική οικοδόμηση».

Ο ΣΥΝ, λένε, δεν τοποθετείται επί της ουσίας, γιατί το πρόγραμμά του και η ιδεολογία του κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Φέρνουν δε ως παράδειγμα την πρόταση του ΣΥΝ για τη δημιουργία ενός πυρήνα τριών κρατικών τραπεζών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, πρόταση που είναι ίδια με αυτήν του ΠΑΣΟΚ.

Οι συνεργασίες, αναφέρουν στελέχη του ΚΚΕ, προϋποθέτουν δυνατότητες κοινού προγράμματος και τέτοιες δεν υπάρχουν με ένα κόμμα όπως ο ΣΥΝ, που συμπλέει με το ΠΑΣΟΚ, που συμπίπτει και καλύπτεται από τους τραπεζίτες και που υποτάσσεται στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορούμε να έχουμε καμία σχέση, συνεχίζουν, με τον ΣΥΝ, γιατί την ώρα που απαιτείται σοβαρή δουλειά για τον απεγκλωβισμό του λαού από τη δικομματική μέγκενη και οργάνωση της πάλης και της αντεπίθεσής του, αυτός προτείνει «αριστερές κυβερνήσεις», παρόλο που γνωρίζει ότι τέτοιες κυβερνήσεις, όπου δοκιμάστηκαν (π.χ. Ιταλία), δούλεψαν μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο, σκόρπισαν απογοήτευση και εν τέλει οδήγησαν σε διάλυση τα ίδια τα αριστερά κόμματα (Ιταλία, Γαλλία).

Ως εκ τούτου θεωρούν ότι οι προτάσεις του ΣΥΝ για συνεργασία των δύο χώρων αποτελούν φθηνό αντιπερισπασμό όταν η συζήτηση δεν τον βολεύει, αφού αποκαλύπτεται ποιος είναι με ποιον. «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να συζητά για όλα με τον λαό, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη και προς όφελός του η απομόνωση του οπορτουνισμού και η εξώθησή του μακριά από τις γραμμές του εργατικού και λαϊκού κινήματος», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή των στελεχών του Περισσού.


Σχολιάστε εδώ