Κάτω στον Πειραιά

Ήδη οι κεντρικοί δρόμοι έχουν στολιστεί και τώρα αρχίζει ο στολισμός και των κεντρικών συνοικιακών δρόμων, μια και στόχος του δημάρχου είναι να μην υστερεί η περιφέρεια της πόλης από το κέντρο, ούτε σ’ αυτόν τον τομέα.

// Υπεγράφη μεταξύ του δήμου και του υπουργείου Παιδείας η σύμβαση για τη χορηγία 1,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης σε 9 σχολικά συγκροτήματα. Η σύμβαση αυτή είναι στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που είχαν υπογράψει ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον δήμαρχο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού στον Πειραιά.

Να σημειώσουμε επίσης ότι αυτές τις μέρες θα εγκαινιαστούν και θα λειτουργήσουν αμέσως το 48ο Νηπιαγωγείο και τέσσερις ακόμη βρεφονηπιακοί σταθμοί που θα ανακουφίσουν πολλούς γονείς, οι οποίο δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους για να πάνε να δουλέψουν με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικά σχολεία.

// Στην τελική του φάση βρίσκεται το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά. Η πρωτοβουλία του Φασούλα, που περιλαμβάνει και μια πρόταση-έκπληξη, βρήκε πρόσφορο έδαφος και όλα δείχνουν ότι το θέμα θα λήξει ευνοϊκά, τόσο για τη… Θέμιδα όσο και για τον δήμο μέσα στις επόμενες ημέρες.

// Ολοκληρωμένα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης για τους νέους έχει καταρτίσει και ήδη εφαρμόζει ο ΠΕΣΥΔΑΠ. Όπως αποκάλυψε στη στήλη ο πρόεδρος του συνδέσμου Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, το σχέδιο προβλέπει τη μετακίνηση και φιλοξενία περισσότερων από 4.000 μαθητών από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των δήμων-μελών του. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η προσφορά έγκυρης και αξιόπιστης πληροφόρησης και εκπαίδευσης στους νέους για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, μέσω προγραμμάτων περιβαλλοντικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Ήδη μεγάλος αριθμός σχολείων έχουν ανταποκριθεί στο πρόγραμμα και έχουν ζητήσει να πραγματοποιήσουν επισκέψεις. Την Παρασκευή 21/11/2008 οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης ήταν οι πρώτοι που φιλοξενήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που παρατηρούνται στο αστικό και το φυσικό περιβάλλον.

// Έτοιμοι να… ρίξουν στη χριστουγεννιάτικη αγορά 4,3 τόνους ακατάλληλα κρέατα, μπιφτέκια, σουβλάκια και κοκορέτσια ήταν 11 ασυνείδητοι μεγαλέμποροι, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο κόσμος, λόγω της κρίσης θα προτιμήσει τις φθηνές λύσεις. Όμως τα συνεργεία της νομαρχίας τους… χάλασαν τα σχέδια.

Συγκεκριμένα οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά τον μήνα Νοέμβριο πραγματοποίησαν συνολικά 370 ελέγχους σε διάφορα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων ζωικής προέλευσης όπως καταστήματα, αποθήκες τροφίμων, ιδρύματα, στην Κρεαταγορά Ρέντη και στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, κατά τη διάρκεια των οποίων προχώρησαν στην κατάσχεση 4.324 κιλών ακατάλληλων κυρίως διαφόρων κρεάτων.

// Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ομαδική έκθεση αγιογραφίας που διοργάνωσε ο Όμιλος UNESCO ο Νομού Πειραιώς και Νήσων στον πολυχώρο International Action Art (Αλκιβιάδου 212, Πειραιάς). Σε δήλωσή του αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, τόνισε πως οι αγιογράφοι παρουσίασαν ο καθένας από τη δική του σκοπιά, πώς οραματίζονται την κάθε θεϊκή μορφή και την αποκρυπτογράφησαν παρουσιάζοντάς την στο κοινό.

// Συναυλία αφιερωμένη στο τραγούδι από τον ρομαντισμό ως τη σύγχρονη δημιουργία δίνουν στον Κορυδαλλό δύο διακεκριμένοι καλλιτέχνες, η μέτζο σοπράνο Juliane Harberg και ο γνωστός πιανίστας Ερμής Θεοδωράκης. Η συναυλία που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο του Δήμου Κορυδαλλού πραγματοποιείται στις 8 το βράδυ στην αίθουσα “Πλειάδες” του πνευματικού κέντρου (Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης) και περιλαμβάνει έργα Γ. Μπραμς, Ρ. Βάγκνερ, Ρ. Στράους, Ι. Ξενάκη, Ε. Θεοδωράκη και Α. Βέμπερν. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

// Με ένα εικονογραφημένο έντυπο που φέρει τον τίτλο “Γινόμαστε ό,τι τρώμε” και το οποίο περιγράφει ευχάριστα και κατατοπιστικά στα παιδιά τα οφέλη της σωστής διατροφής και της φυσικής άσκησης, η Νομαρχία Πειραιά και το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών – ΚΕΠΚΑ, ρίχνονται στη μάχη κατά της παιδικής παχυσαρκίας, που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας.

Η Νομαρχία Πειραιά, έχοντας ως βασικό στόχο την προστασία των παιδιών, εξέδωσε με το ΚΕΚΠΑ την ειδική αυτή έκδοση για την παιδική παχυσαρκία και την καταπολέμησή της, η παρουσίαση της οποίας θα γίνει σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 10.30 το πρωί στον Πολυχώρο “Απόλλων” (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Καμίνια).

// Ο Δήμος Νίκαιας, μετά από την επιτυχημένη ηλεκτρονική διαχείριση του δημοτολογίου του, εντάχθηκε μεταξύ των πρώτων δήμων της χώρας στην εφαρμογή του Εθνικού Δημοτολογίου.

Με την ολοκλήρωση του έργου βελτιώνεται η ταχύτητα διεκπεραίωσης των υποθέσεων των πολιτών γιατί ο δημότης δεν σπαταλά χρόνο για να φροντίσει προσωπικά την έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών και ο δήμος απαλλάσσεται από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τους εργαζομένους του τμήματος, σχεδίασε και υλοποίησε σε σύντομο χρονικό διάστημα τη μεταφορά της βάσης δεδομένων στο νέο πρόγραμμα Εθνικού Δημοτολογίου. Μεταφέρθηκαν 75.500 οικογενειακές μερίδες, οι οποίες συμπληρώθηκαν και διορθώθηκαν σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις. Για την επίτευξη του στόχου ενισχύθηκε το τμήμα με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

// Τι μέτρα προτίθεται να πάρει ο υπουργός Υγείας για την κάλυψη των κενών σε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό που παρατηρούνται στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, ζητεί να πληροφορηθεί σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ της Α΄ Πειραιά, Βαΐτσης Αποστολάτος.

// Συνάντηση με τον αναπληρωτή δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Βουράκη, είχε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης με αντικείμενο την ενίσχυση των δράσεων που αποσκοπούν στη βελτίωση των περιβαλλοντικών όρων στον Πειραιά και τη συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων. Ο Γ. Γουρδομιχάλης παρέδωσε επίσης, στον Β. Βουράκη μελέτη του ΠΕΣΥΔΑΠ για την ηχορρύπανση στον Πειραιά και τους τρόπους για την αντιμετώπισή της.


Σχολιάστε εδώ