Διαψεύδει τον Δημ. Πελέκη ο δικηγόρος της ΚΕΔ!

«Κύριε Διευθυντά

Στο φύλλο σας, της 30.11.07, είδα μόλις χθες, να γράφετε πως ο συνάδελφος δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου κ. Δημήτρης Πελέκης κατάθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για πληρωμή γραμματίων της ΚΕΔ και γενικότερα, που έτσι όπως τα γράφατε φαινόταν ακόμη πιο σκοτεινά από ό,τι είναι.

Πήγα να τηλεφωνήσω αμέσως στον κ. Πελέκη, αν ίσχυαν κάποια τηλέφωνα που είχα, έξω φρενών κυριολεκτικά, με σκοπό να τον βρίσω άσχημα, παρόλο που δεν είναι τέτοια πράγματα του χαρακτήρα μου, αλλά με ηρέμησαν λέγοντάς μου πως πρέπει να βρω πρώτα και να διαβάσω τι ακριβώς κατέθεσε.

Βρήκα λοιπόν την κατάθεσή του, που έχει, στη σελίδα 135 από την οποία έχετε αποσπάσει αυτά που γράψατε, ως εξής:

«ΜΑΡΤΥΣ (Δημήτρης Πελέκης): Καταθέτω, λοιπόν, στα Πρακτικά, για να υπάρχουν εδώ, ποια είναι η συγκεκριμένη περίοδος για να φανεί ότι τα 752.900 ευρώ είναι 794.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 500.000 ευρώ περίπου σε τάξη μεγέθους έχουν πάει στη συμβολαιογράφο για τα δικαιώματα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου. Είναι περίπου 90.000 ευρώ που είναι τα γραμμάτια της ΚΕΔ και είναι και περίπου 220.000 ευρώ που είναι η αμοιβή του Δικηγόρου παραστάτη. Είναι 226.000 ευρώ τα γραμμάτια. Από αυτά, με την παρακράτηση του 35%, μένουν 146.000… ευρώ».

Από τα παραπάνω προκύπτει, νομίζω, σαφώς ότι αναφέρεται σε γραμμάτια της ΚΕΔ 90.000 ευρώ και στις αμοιβές τις δικές του και της αδελφής του.

Παραμένει όμως ένα σοβαρότατο λάθος του κ. Πελέκη, επί του παρόντος θέλω να το λέω «λάθος», που προσβάλλει βάναυσα την αλήθεια, εμένα και την ΚΕΔ. Η μισή αλήθεια δεν είναι αλήθεια. Πολλώ μάλλον όταν η υπόλοιπη μισή είναι αυτή ακριβώς που διαστρεβλώνει τα πράγματα και προσβάλλει τιμές και αξιοπρέπειες. Επισημαίνω ότι η ΚΕΔ πληρώνει στον ΔΣΑ το 35% της αμοιβής των με πάγια αντιμισθία δικηγόρων της, πράγμα που αναγράφεται και σε όλα τα συμβόλαια, όπως και ο αριθμός του σχετικού γραμματίου και ιδιαίτερα αυτό που προκύπτει ακόμη και από τα περί πληρωμής γραμματίων της ΚΕΔ από τον κ. Πελέκη, ότι μου έφερναν σαν σήμερα αργά το μεσημέρι τα συμβόλαια και ήθελαν να τα υπογράφαμε άλλοτε αμέσως και άλλοτε την επομένη ή έστω τη μεθεπομένη όταν εγώ αρνιόμουν πεισμόνως και διαμαρτυρόμενος, λέγοντάς τους ότι από εμένα ειδικά, αυτά δεν γίνονται με τίποτε…

Και επρόκειτο όχι για 1 ή 2, αλλά για 3 και 4 και μέχρι επτά (7) μαζεμένα συμβόλαια! Στα πλαίσια αυτά των συνεχών πιέσεων για άμεση υπογραφή των συμβολαίων, ο κ. συνάδελφος πλήρωσε κάποιες φορές για λογαριασμό της ΚΕΔ, με χρήματα δικά του ή της Μονής, «τα γραμμάτια του ΔΣΑ» για το 35% της δικής μου αμοιβής από την ΚΕΔ, μαζί με τα δικά του γραμμάτια, προφανώς για να μη χάνεται χρόνος από τις δικές μου μεταβάσεις στον ΔΣΑ και να υπογράφονταν αμέσως τα συμβόλαια. Μέχρι και τις δηλώσεις στη ΔΟΥ πήγαιναν και τις ημέρες υπογραφής των συμβολαίων όριζαν, χωρίς να με έχουν ρωτήσει και χωρίς εγώ να ξέρω τίποτε σχετικά. Προσπαθούσα λοιπόν, έχοντας και τις άλλες τρέχουσες υποθέσεις που χειριζόμουν βγάζοντας, δουλειά 4, αν όχι και 5, δικηγόρων στην ΚΕΔ (προκύπτει και από το Η/Σ «ΠΑΠΥΡΟΣ» της ΚΕΔ, από 1.1.2004 και μετά. Εμένα δεν μου τα δίνουν γιατί είναι, λέει, προσωπικά δεδομένα!) να βρω χρόνο για να διαπιστώσω αν υπήρχαν οι εκθέσεις του ΣΟΕ, τα τοπογραφικά, και οι επʼ αυτών δηλώσεις του ν. 651/77 και αν όλα ήταν ελεγμένα, ειδικά δε τα τοπογραφικά και υπογραμμένα και από τον τοπογράφο μηχανικό της ΚΕΔ και ό,τι άλλο προλάβαινα, και υπέγραφα τα συμβόλαια, με βάση και την αναγκαία εκ του νόμου, για κάθε σύμβαση, συναλλακτική ευθύτητα, εντιμότητα και καλοπιστία, επιτεινόμενη και από το γεγονός των συναλλαγών Δημοσίου με «Δημόσιο», όταν διαπίστωνα ότι, από τον εσπευσμένο αυτόν νομικό έλεγχο, δεν υπήρχε πρόβλημα νομιμότητας και συνακόλουθα ακυρότητας των συμβολαίων, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι για όλα τα άλλα θέματα, διαχειριστικά, διοικητικά, οικονομικά, στα οποία ανάγεται και το δημόσιο συμφέρον, και ειδικότερα για τους ελέγχους εκτιμήσεων ΣΟΕ και ΚΕΔ τοπογραφικών κ.λπ., δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο, αφού ανήκαν σε άλλων τις αρμοδιότητες.

Οφείλει άμεσα επομένως ο κ. Πελέκης, από λόγους τιμής, ηθικής και αξιοπρέπειας, να αποκαταστήσει ο ίδιος την αλήθεια, κοινοποιώντας και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής τη σχετική δήλωσή του, για την καταχώρησή της στα σχετικά πρακτικά, εκτός κι αν έχει ξεχάσει πως, ο ίδιος και πάλι, εισέπραττε, μετά την υπογραφή των συμβολαίων, τα χρήματα των ως άνω γραμματίων του ΔΣΑ από το Ταμείο της ΚΕΔ. Παρακαλώ για τη δημοσίευση του παρόντος στο πρώτο φύλλο σας».


Σχολιάστε εδώ