Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος έπρεπε να είχε παραπεμφθεί ο Θέμος!

ΜΠΟΡΕΙ να χαλάνε τον κόσμο για το παραμικρό στραβό διάφορες τηλεοράσεις και εφημερίδες… Μπορεί να μη σηκώνουν «μύγα στο σπαθί τους» και να μην αφήνουν τίποτε χωρίς να το σχολιάσουν διάφοροι μεγαλοδημοσιογράφοι και να ωρύονται για το αν ήταν σεμνοί στη συμπεριφορά τους ή όχι οι καλόγεροι από το Βατοπέδι, όμως για το μεγάλο σκάνδαλο της συγκάλυψης της υπόθεσης του Θέμου Αναστασιάδη, της υπόθεσης των 5.500.000 ευρώ, τα οποία κατέθεσε μέσα σε μαύρη σακούλα στην BNP PARIBAS, χωρίς ποτέ να δικαιολογήσει την προέλευσή τους, όλοι σχεδόν σιωπούν.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ, είναι εδώ και καιρό, με την ανοχή της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, στα συρτάρια της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) και μεγάλη είναι η ευθύνη του αρμόδιου για την υπηρεσία αυτή Εισαγγελέα, κ. Ιωαννίδη. Ο Θέμος Αναστασιάδης, παρά τις «φιλότιμες προσπάθειές» του δεν κατάφερε να αποδείξει τον βασικό του ισχυρισμό ότι «τα χρήματα αυτά είναι από το κομπόδεμα που έκανε κάτω από το στρώμα του σπιτιού του όσα χρόνια δουλεύει», αφού, με βάση τις φορολογικές του δηλώσεις δεν καλύπτει τα 4.616.988 ευρώ, τα οποία παραμένουν αγνώστου προελεύσεως.

Όπως τονίζουν στελέχη ΔΟΥ αλλά και νομικοί, όταν δεν δικαιολογείς ένα τεράστιο ποσό, όπως είναι τα 4.616.988 ευρώ, τότε, ανεξαρτήτως του αν προκύπτει ότι προέρχεται από κακουργηματική πράξη (εμπόριο ναρκωτικών ή όπλων), ακόμη και χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις, παραπέμπεσαι για ξέπλυμα χρημάτων.

Προκαλεί ερωτήματα αλλά και πολλές υποψίες η αδράνεια των δικαστικών αρχών και η προστασία που προσφέρεται στον Θέμο… Ο κ. Αλογοσκούφης ποια, άραγε, εξήγηση δίνει;


Σχολιάστε εδώ