Αύξηση 50 ευρώ τον μήνα σε όλους τους συνταξιούχους

Πάγια αύξηση 50 ευρώ μηνιαίως δίνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΜ – ΜΜΕ), δηλαδή σε δημοσιογράφους, ιδιοκτήτες, υπαλλήλους Τύπου, τεχνικούς, φωτοειδησεογράφους, εικονολήπτες κ.ά.

Η σχετική κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη και της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνης Πάλλη – Πετραλιά υπογράφηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα.

Το «πενηντάρι» αυτό θα δοθεί αναδρομικά από τον περασμένο Οκτώβριο και θα υπολογιστεί στις συντάξεις που ήδη διαμορφώθηκαν ύστερα από τη γενική ποσοστιαία αύξηση του 5% για το 2008.

Είναι γνωστό ότι στους συνταξιούχους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους είχαν χορηγηθεί το 2006 και το 2007 αντίστοιχα μηνιαία «πενηντάρια» επί των συντάξεών τους και τώρα, το 2008… τρίτωσε το καλό με τη νέα ισόποση πάγια αύξηση που χορηγήθηκε από τους δύο υπουργούς.

Μέσα σε δύο χρόνια επιπλέον 100 ευρώ μηνιαίως και μέσα σε τρία χρόνια -με τα νέα 50 ευρώ- επιπλέον 150 ευρώ εφʼ όρου ζωής τα οποία ενσωματώνονται κάθε μήνα στις συντάξεις των συναδέλφων συνταξιούχων του κλάδου μας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος -επί τριάμισι χρόνια τώρα- συνέβαλε τα μέγιστα για να επιτύχει τη χορήγηση αυτών των πάγιων αυξήσεων, οι οποίες επί της ουσίας είναι μια νέα σύνταξη επί των γενικών συντάξεων των δημοσιογράφων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την ίδρυση του νέου ταμείου ασφάλισης (ΕΤΑΜ – ΜΜΕ) ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ απαίτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς να χορηγήσουν το νέο «πενηντάρι» όχι μόνο στους δημοσιογράφους αλλά σε όλους τους συνταξιούχους των τομέων που υπάγονται στο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και το πέτυχε.


Σχολιάστε εδώ