Αρνούνται οι τράπεζες να δώσουν τα σώματα των επιταγών με τις συναλλαγές της Μονής Βατοπεδίου!
Ο έλεγχος των επιταγών θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμος στη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς από τις οπισθογραφήσεις θα διαπιστωνόταν η διαδρομή κάθε επιταγής και τα πρόσωπα που παρεμβλήθησαν από την έκδοση μέχρι την είσπραξή τους! Θα αποκαλυπτόταν δηλαδή ποιοι διακίνησαν και ποιοι εισέπραξαν τις επιταγές. Οι τρεις τράπεζες όμως που έχουν τα σώματα των «χρυσοφόρων» αυτών επιταγών αρνούνται πεισματικά να τα παραδώσουν, κι έτσι σημαντικό μέρος της έρευνας του σκανδάλου θα μείνει στο σκοτάδι.
Θεωρείται πάντως δεδομένο ότι υπάρχει διαδρομή εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ της Rassadel, της Madeus και της Ανθεμιάς ΑΕ του Πάπιστα, αλλά και της Κύπρου!
Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρους κύκλους που γνωρίζουν από ξέπλυμα χρήματος και παράνομες χρηματοδοτήσεις, η έκθεση που κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι παρά ένα πρόχειρο σημείωμα!
Γιατί οι συναλλαγές που έχουν γίνει μεταξύ των εταιρειών οι οποίες ανακύκλωναν τα χρήματα για να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός του ρόλου της καθεμιάς, είναι δεκάδες χιλιάδες και για να γίνει πλήρης έλεγχος χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες. Ενδεικτικό του όγκου των συναλλαγών των δύο εταιρειών, που η μία γέμιζε με χρήματα την άλλη, είναι το γεγονός ότι η πρώτη είχε χαρτοφυλάκιο ύψους 50 εκατ. ευρώ και η δεύτερη χαρτοφυλάκιο 80 εκατ. ευρώ!
Το ερώτημα εν προκειμένω είναι ποιος ζήτησε να παραδοθεί εσπευσμένα η έκθεση και γιατί υπήρξε αυτή η σπουδή, αφού μόνο το 1/4 των στοιχείων έχει ελεγχθεί και με βάση αυτό συντάχθηκε η «έκθεση».
Να σημειώσουμε εδώ ότι οι «δραστηριότητες» της Μονής Βατοπεδίου δεν… σταματούν εντός των τειχών. Είχαν επεκταθεί και στη Γιουγκοσλαβία όπου είχε αγοραστεί ακίνητο αντί 700.000 ευρώ και πουλήθηκε αντί 4.000.000 ευρώ! Αυτή κι αν είναι… μπίζνα. Όχι… ιερή. Απλά γερή!
Τέλος, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί γιατί η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης δεν αξιοποίησε το ψήφισμα-καταπέλτη που είχε αποστείλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στις 7 Ιουλίου 2007, και στο οποίο καταγράφεται λεπτομερώς το σκάνδαλο του Βατοπεδίου με τις ανταλλαγές των οικοπέδων στη Ραιδεστό και στο Πανόραμα.