Ανοίγει το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο δήμαρχος Π. Φασούλας θα εγκαινιάσει το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», που θα λειτουργήσει στο ανακαινισμένο κτίριο της οδού Φίλωνος, απέναντι από το Ταχυδρομείο, όπου παλαιότερα στεγαζόταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε πρώτη φάση το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» θα εξυπηρετεί 200 άπορες οικογένειες της πόλης και η προοπτική είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί, καθώς οι οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας είναι -δυστυχώς- πολύ περισσότερες.

Να σημειώσουμε -κι αυτό δίνει το στίγμα της κρίσης που μαστίζει τον Πειραιά- πως λόγω της αυξημένης ζήτησης από τις αρχές του καλοκαιριού έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των μερίδων που διανέμονται καθημερινά από τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας!

Συνολικά στους ναούς του Πειραιά (σχεδόν σε όλους) που γίνονται κάθε μεσημέρι συσσίτια για τους άπορους ο αριθμός των μερίδων από την αρχή του χρόνου έχει αυξηθεί κατά 30%!

Βέβαια, όλοι οι νέοι τρόφιμοι των συσσιτίων δεν είναι νεόπτωχοι ούτε Έλληνες μια και πολλοί είναι οι οικονομικοί μετανάστες. Πάντως το ποσοστό δείχνει ότι η πόλη αρχίζει να… αγκομαχάει.

Στο πλαίσιο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να λειτουργήσει αυτήν τη στιγμή το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», που θα είναι ένα πλήρες σούπερ μάρκετ, αλλά δεν θα έχει… ταμείο! Απλώς ο κάθε δικαιούχος θα έχει κάποια κάρτα και θα παίρνει ό,τι του χρειάζεται αλλά δεν θα πληρώνει!


Σχολιάστε εδώ