Έγιναν – Θα γίνουν

> Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη μεγάλη συναυλία «Το όνειρο των αγγέλων», που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου για την ενίσχυση των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια του Συλλόγου «Φλόγα», διοργανώνει η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία». Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, την οποία θα συντονίζει ο Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, θα μιλήσουν οι σολίστ Έλενα Κελεσίδη και Δημήτρης Καβράκος, ο πρόεδρος των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Κατσαρός και η πρόεδρος του Συλλόγου «Φλόγα» Μαρία Τρυφωνίδη.

> Εκδήλωση με αφορμή το κλείσιμο του σχεδίου «Γέφυρες Πολιτισμού: Μια πολυπολιτισμική πόλη από το 1886: Λαύριο» θα πραγματοποιηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού με την υποστήριξη του Δήμου Λαυρεωτικής, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Μηχανουργείο Λαυρίου.

> Η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ), μετά την παραίτηση του κ. Ελ. Βαμβακούλα, έχει ως εξής: Γρ. Κωνσταντέλλος, πρόεδρος, Νικ. Σωτηρόπουλος, αντιπρόεδρος, Ιωάν. Παπαδόπουλος, γενικός γραμματέας, Ιωάν. Γιαννόπουλος, αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Δημ. Μαλεβίτης, ταμίας, και Σπ. Παπαθεοδώρου, Νικ. Κεραμιστόπουλος, μέλη.

> Από τη Δευτέρα 8 έως την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008 θα καταβάλλονται από τον ΟΓΑ τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα του στ’ διμήνου 2008. Συνολικά για τα επιδόματα 3ου παιδιού, τα πολυτεκνικά επιδόματα τρίτεκνης οικογένειας, τις ισόβιες συντάξεις και την εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ του Ν. 3454/06 θα καταβληθούν περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ.

> «Ο Ελληνισμός της Διασποράς» είναι το θέμα ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2008, στο ξενοδοχείο «Χίλτον», με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών. Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, στις 10 το πρωί, θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί παγκόσμια έρευνα που διεξήγαγε η Kapa-Research και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard.

> Αισθητή υποχώρηση σημείωσε η προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ, στις εκλογές της Ένωσης Εργαζομένων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΤΕ – ΟΤΕ), πoυ αντιπροσωπεύει 1.650 εργαζόμενους πτυχιούχους ΑΕΙ στον ΟΤΕ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, πρώτη ήρθε η «Ενωτική» συνδικαλιστική κίνηση με 54%, με δεύτερη τη ΔΑΚΕ, η οποία από το 30,8% έπεσε στο 26,1%. Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Ενωτικής», οι εργαζόμενοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στο ανίκανο κομματικό μάνατζμεντ της επιχείρησης αλλά και μια απάντηση για τον επιχειρούμενο αφελληνισμό της μεγαλύτερης και της πλέον κερδοφόρας επιχείρησης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

> Εβδομάδα διαλέξεων διοργανώνει η κοινότητα eestec Πατρών κατά την περίοδο 8 – 14 Δεκεμβρίου 2008 με θέμα την τηλεματική και τίτλο «TCP – Telecommunicate in Patras». Η κοινότητα eestec απαρτίζεται από ευρωπαίους φοιτητές των τμημάτων ηλεκτρολόγων μηχανικών και μέσω της διοργάνωσης επιστημονικών σεμιναρίων στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας και της πολιτισμικής ανταλλαγής στο αντικείμενο του ηλεκτρολόγου μηχανικού ανά την Ευρώπη.


Σχολιάστε εδώ