Άμεση αντίδραση της ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος στη Μάνη

Άμεση υπήρξε, προς τιμήν του, η αντίδραση του διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ηπείρου της ΔΕΗ, κ. Σπ. Μυλωνά, στο δημοσίευμά μας της περασμένης Κυριακής με τίτλο: «Οργή στη Μάνη για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος».

Με έγγραφό του, που έφτασε στο «ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Μυλωνάς, εξηγώντας εν μέρει τις αντιδράσεις των κατοίκων, παραπέμπει στα έντονα καιρικά φαινόμενα της 15ης Νοεμβρίου, τα οποία προκάλεσαν σοβαρές βλάβες κυρίως στους Δήμους Οιτύλου, Ζάρακα, Ανατολικής Μάνης και Κροκεών, για να προσθέσει ότι τα συνεργεία της ΔΕΗ Σπάρτης, συνεπικουρούμενα και από συνεργεία γειτονικών περιοχών, εργάστηκαν αδιάκοπα και επί 24ώρου βάσεως για την αποκατάστασή τους.

Αναφερόμενος, ακολούθως, ο διευθυντής της ΔΕΗ Πελοποννήσου -Ηπείρου στα προβλήματα ηλεκτροδότησης παρελθόντων ετών, παραθέτει σειρά ενεργειών στις οποίες, όπως σημειώνει, προέβη την τελευταία τριετία η Περιφερειακή Διεύθυνση της ΔΕΗ για τη βελτίωση της αξιοπιστίας των δικτύων στην περιοχή της Μάνης:
// Ανακατασκευή του Υ/Σ 150/20 KV Σπάρτης Ι.
// Εγκατάσταση δύο νέων Μ/Σ στον Υ/Σ 150/20 KV Σπάρτης Ι διπλάσιας ισχύος (2 x 40-50 ΜVΑ) από τους προηγούμενους.
// Αντικατάσταση αγωγών και μονωτήρων στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα της Μάνης, καθώς και τοποθέτηση ενδιάμεσων στύλων.
// Ενίσχυση-βελτίωση γειώσεων των Υ/Σ διανομής.
// Πλύσιμο μονωτήρων για την αντιμετώπιση προβλημάτων από καθαλατώσεις.
// Τακτική και έκτακτη επιθεώρηση και συντήρηση του δικτύου.
// Διασύνδεση της Ανατολικής και Δυτικής Μάνης με την κατασκευή νέας γραμμής ΜΤ μήκους 3 km.
// Εγκατάσταση ρυθμιστών τάσεως και πυκνωτών σε διάφορα σημεία του δικτύου.
// Ηλεκτροδότηση της Μάνης και του Γυθείου από δύο ανεξάρτητες γραμμές από τον Υ/Σ 150/20 KV Σπάρτης Ι με την κατασκευή νέας γραμμής ΜΤ μήκους 23 km.
// Κατασκευή νέου δικτύου ΧΤ μήκους 16 km και δικτύου ΜΤ μήκους 45 km.
// Εγκατάσταση 124 νέων υποσταθμών διανομής.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΗ προγραμματίζουν επίσης, την κατασκευή νέας γραμμής ΜΤ από Σκουτάρι προς Κότρωνα μήκους 13 km και την επίσπευση των διαδικασιών για την κατασκευή του νέου Υ/Σ 150/20 KV Σκάλας.

Τέλος, στην επιστολή του ο κ. Μυλωνάς επικαλείται επίσημα στοιχεία που καταδεικνύουν συνεχή μείωση της συχνότητας εμφάνισης βλαβών την τελευταία πενταετία σε όλους τους τομείς.

***
Χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε τα στοιχεία που επικαλείται ο διευθυντής της ΔΕΗ, δεν μπορούμε ταυτόχρονα να μην επισημάνουμε το γεγονός ότι εμφανίζουν μια πραγματικότητα που βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις οργισμένες αντιδράσεις των κατοίκων της Μάνης. Και επειδή, κύριε διευθυντά, δεν μπορεί οι άνθρωποι να διαμαρτύρονται έτσι μόνο για τις διακοπές λόγω του ακραίου καιρικού φαινομένου του Νοεμβρίου ή ευημερούν μόνον τα επιμέρους έργα και οι αριθμοί των στατιστικών της ΔΕΗ ή όσα πράγματι έχουν γίνει για την περιοχή από τη ΔΕΗ είναι πολύ λιγότερα απ’ όσα πραγματικά χρειάζεται να γίνουν.


Σχολιάστε εδώ