13.000 ευρώ χρωστούσε στην κοινότητά του ο κοινοτάρχης!

Όπως προκύπτει από καταγγελία του Σπ. Γιαννουλάτου, κοινοτικού συμβούλου Σταμάτας προς τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Μανιάτη, ο κοινοτάρχης έπρεπε να είχε εκπέσει από το αξίωμά του γιατί είναι οφειλέτης της κοινότητας και μάλιστα προσπαθεί να αποφύγει να πληρώσει την οφειλή του!

Η οφειλή προερχόταν από πράξη προσκύρωσης, τακτοποίησης και αναλογισμού αποζημιώσεων οικοπέδων που είχαν κάτοικοι της Σταμάτας, οι οποίοι για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την κοινότητα είχαν δώσει επιταγή ύψους 6.037,30 ευρώ στον κοινοτάρχη για να την καταθέσει στο ταμείο της κοινότητας και μάλιστα τους είχε δώσει και σχετική απόδειξη ότι εισέπραξε το ποσόν για λογαριασμό του προκειμένου να το καταθέσει στην κοινότητα. Δηλαδή ο κοινοτάρχης δεν είναι μόνο υπόλογος για μη απόδοση των χρημάτων, αλλά και για ενδεχόμενη υπεξαίρεσή τους!

Επιπλέον ο κοινοτάρχης, σύμφωνα με την καταγγελία, έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή στην κοινότητα ύψους 13.044 ευρώ, ποσόν που προήλθε από δικαιώματα της κοινότητας εξαιτίας αγοραπωλησίας ακινήτου. Η οφειλή αυτή χρονίζει από το 2004 και ακόμα δεν έχει τακτοποιηθεί.

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Γιαννουλάτος ζητούσε την έκπτωση του κοινοτάρχη.

Ο περιφερειάρχης όμως απέρριψε το αίτημα του κ. Γιαννουλάτου, με ακροβατισμούς που προκαλούν θυμηδία, και προσπάθησε να κουκουλώσει τη σκαστή παρανομία.

Κανονικά ο κ. Κριεμάδης θα έπρεπε να είχε αποπεμφθεί… νύχτα από την κοινότητα. Αλλά χρησιμοποίησε τις δυνατότητες και τις «ντρίμπλες» που του δίνει το αξίωμά του και ξέφυγε για να μην πληρώσει 13.000 ευρώ!


Σχολιάστε εδώ