Όλοι συμφωνούν με την πρόταση του «Π» για «εθνική συνεννόηση»

Μεγάλη απήχηση και πολλά θετικά σχόλια είχε η πρόταση για «εθνική συνεννόηση», που εκφραζόταν στα «Θαρραλέα» της περασμένης Κυριακής, για νʼ αντιμετωπιστεί με τις λιγότερες επιπτώσεις για τη χώρα και τον λαό η οικονομική κρίση που πλέον χτυπάει και την πόρτα μας.

Πολιτικοί, οικονομολόγοι κύρους, τραπεζίτες, αλλά και παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου, συμφωνούν ότι πράγματι μπροστά στο κραχ που σαρώνει οικονομικά ισχυρές χώρες, όπως η Αμερική, δεν μπορεί να μην υπάρξει κοινή συνεισφορά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε μέτρα που είναι αναγκαία και επείγοντα.

Εντύπωση έκανε ότι παρά τη γνωστή κριτική που του ασκεί το «ΠΑΡΟΝ» και για την οποία έχει καταθέσει αγωγή εναντίον μας, με την οποία απαιτεί 30.000.000 ευρώ ως αποζημίωση, ο κ. Βγενόπουλος, αντιπρόεδρος της Marfin και ουσιαστικά αφεντικό του ομίλου, χρησιμοποίησε το άρθρο μας για να κλείσει την ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, όπου το θέμα ήταν «Η ώρα της ελληνικής οικονομίας».

Συγκεκριμένα ο κ. Βγενόπουλος τόνισε:

Για να τελειώσω, η κυριακάτικη εφημερίδα «ΠΑΡΟΝ» (που έχουμε μάλλον κακές σχέσεις, για άλλους λόγους) είπε κάτι πολύ σωστό και ήταν η πρώτη φωνή που ακούστηκε την Κυριακή. Μίλησε για την υπέρβαση, μίλησε ότι πρέπει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, βγάζοντας από πάνω της όλο αυτόν τον αυταρχισμό της εξουσίας, «εμείς τα ξέρουμε όλα», να καθίσει με την αντιπολίτευση να ακούσει τι έχει να πει η αντιπολίτευση, να πάρει τις ιδέες.

Ό,τι λέει η κυβέρνηση δεν είναι απαραίτητα σωστό, αλλά ό,τι λέει και η αντιπολίτευση δεν είναι απαραίτητα σωστό, κυρίως αν δεν συνδυάζεται με το να μπει μέσα σε ένα χαρτί για να δούμε πώς μπαλαντζάρουν τα νούμερα ενός προϋπολογισμού. Να καθίσουν όμως. Και αν δεν καθίσουν, να τους κάνει έκκληση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καθίσουν. Να δημιουργηθεί ένα κλίμα συναίνεσης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτή η συναίνεση στην κορυφή να περάσει στην κοινωνία. Να κληθούν οι επιχειρηματίες, όσοι έχουμε περιθώρια, κάνοντας κάποιες θυσίες να συμβάλουμε για την αντιμετώπιση της κρίσης, να το κάνουμε.

Κυρίες και κύριοι, η συναίνεση και η υπέρβαση, κατά τη δική μου την εκτίμηση, αυτήν την περίοδο είναι οι μόνες έννοιες οι οποίες μπορούν να δώσουν μια ελπίδα για να αντιμετωπιστεί η κρίση και μια ελπίδα για να εξελιχθεί η ελληνική οικονομία.


Σχολιάστε εδώ