Ψυχραιμία εν όψει… εξίσωσης

Να παραμείνουν ψύχραιμες οι γυναίκες εργαζόμενες στο Δημόσιο, στα Σώματα Ασφαλείας και στον Στρατό, εν όψει της «εκδίκασης» από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του θέματος της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών – γυναικών, εν ονόματι της ισότητας των δύο φύλων.

Το υπογραμμίζει η κ. Δέσποινα Σπανού, υπεύθυνη της Γραμματείας Γυναικών της ΑΔΕΔΥ, διευκρινίζοντας πως η συζήτηση θα διεξαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου, η όποια απόφαση, όμως, θα εκδοθεί το 2009.

Η κ. Σπανού μιλά για μεθόδευση της κυβέρνησης της ΝΔ προκειμένου να αυξηθούν τα όρια ηλικίας εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών δημοσίων υπαλλήλων, καθώς αποδέχθηκε, όταν άνοιξε το θέμα, πως «στην Ελλάδα είναι επαγγελματική η ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων». Η γνωστή συνδικαλίστρια αναγνωρίζει πως η ΝΔ επιχειρεί τώρα να επανακαθορίσει τη στάση της και προειδοποιεί πως τα συνδικάτα θα υπερασπιστούν με κάθε μέσο τα ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων.

Σημειώνεται πως η όποια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα αφορά τις υπαλλήλους που προσλήφθηκαν πριν από το 1992, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 4 έως 13 χρόνια.

Τυχόν εφαρμογή μιας δυσμενούς απόφασης είναι προφανές πως θα προκαλέσει μαζικό κύμα φυγής, με συνέπεια να χρεοκοπήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία του κλάδου.


Σχολιάστε εδώ