Φιέστα «Ουράνιου Τόξου» στο Αμύνταιο με… γκεστ σταρ τον Βαλλιανάτο!

Απ’ όλα, φαιδρά κυρίως, αλλά και τις συνήθεις προκλήσεις είχε το 2ο συνέδριο του κόμματος -δούρειος ίππος των Σκοπίων- «Ουράνιο Τόξο», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο ακριτικό Αμύνταιο της Φλώρινας, το οποίο μάλιστα διεξήχθη τη ευγενεί φροντίδι του «πράσινου» (εκλεγέντος με «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο) δημάρχου Κωνσταντίνου Θεοδωρίδη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αμυνταίου. Αν μη τι άλλο ο δήμαρχος θα πρέπει να αισθάνθηκε ιδιαίτερα περήφανος και δικαιωμένος από την προωθημένη πρωτοβουλία του να παραχωρήσει την αίθουσα του δήμου στο «Ουράνιο Τόξο», όταν θα αντίκριζε αναρτημένο σε περίοπτη θέση το πανό που ζητούσε στα ελληνικά αλλά και στο γλωσσικό ιδίωμα των Σκοπίων την «εισαγωγή της μακεδονικής γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση»!

Η παρουσία του Γρηγόρη Βαλλιανάτου, πρώην επικοινωνιακού συμβούλου του Γιώργου, ήταν προφανώς το δυνατό χαρτί, το «κλου» της εκδήλωσης, ειδικά μετά το θόρυβο που είχε προκληθεί από το όνομα του και κυρίως βέβαια γύρω από τις… πρωτότυπες θέσεις του για το εθνικό ζήτημα του ονόματος «Μακεδονία» που θέλουν να σφετερισθούν τα Σκόπια.

Είναι χαρακτηριστική και αποκαλυπτική της επιλογής του κ. Βαλλιανάτου να προβοκάρει η αναφορά, για παράδειγμα, στις δηλώσεις του ότι «μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα δημιουργήθηκε μια άλλη εθνικότητα η οποία δεν είναι ελληνική και ωστόσο είναι μακεδονική».

Είπε βέβαια κι άλλα, ορισμένα μάλλον δυσνόητα, όπως θα διαπιστώσετε:

«Χαίρομαι που είμαι εδώ, οι συμπατριώτες θα πρέπει να βρουν το θάρρος να ζήσουν τη διαφορετικότητά τους γενικότερα από μια Ευρωπαϊκή Δημοκρατική Πατρίδα. (!) Νομίζω ότι οι Έλληνες Μακεδόνες, που είναι πάρα πολλοί και θεωρώ ότι είναι Ελληνικής Εθνικής καταγωγής θα πρέπει να καταλάβουν ένα πολύ απλό πράγμα. Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα δημιουργήθηκε μια άλλη εθνικότητα η οποία δεν είναι Ελληνική και ωστόσο είναι Μακεδονική. Τα πράγματα είναι τόσο απλά, νομίζω ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, που έφυγε από δω και πήγε μέχρι την Ινδία και αγκάλιασε ένα σωρό λαούς, παντρεύτηκε μια ξένη γυναίκα και ντύθηκε διαφορετικά, έβλεπε ότι στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν διαφορετικές εθνότητες δε θα ήταν ευτυχισμένος. Δεν σκοπεύω να τον διορθώσω εγώ χιλιάδες χρόνια αργότερα». (sic)

Ερώτηση δημοσιογράφου:

«Η διαφορετικότητα είναι πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;»

Απάντηση Βαλλιανάτου:

«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ λιγότερο απ’ ό,τι στην Ελλάδα. Βεβαίως και είναι πρόβλημα γιατί οι άνθρωποι αν δεν μάθουν ανθρώπινα δικαιώματα είναι ημιάγριοι. Η ζούγκλα είναι μια φυσική κατάσταση και οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να μην είναι ρατσιστές. Γεννιούνται ρατσιστές».

Τι να σχολιάσει κανείς; Περιβόλι…

Ο Παύλος Βοσκόπουλος, όπως ήταν φυσικό, βρήκε την ευκαιρία να επαναλάβει τις γνωστές του θέσεις, ενώ χαιρετίζοντας την κίνηση του δημάρχου, έκανε λόγο για «ένα μικρό βήμα για την ουσιαστική νομιμοποίηση ενός μικρού κόμματος που εδώ και 15 χρόνια δεν ακουγόταν».

Επιτέλους, απεφάνθη, με το ελεύθερο συνέδριο του «Ουράνιου τόξου» εκδημοκρατίζεται η χώρα αφού, όπως είπε, τα μέλη του είναι το εργαλείο για καλύτερη δημοκρατία.


Σχολιάστε εδώ