Υπέρ του Ομπάμα ο Σαμαράς

Δεν έκρυψε την αποστροφή του στην πολιτική Μπους και την αισιοδοξία του για την εποχή Ομπάμα ο Αντώνης Σαμαράς, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», η οποία πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς».

«Και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη στη διακυβέρνηση βρίσκονται σήμερα πολιτικές δυνάμεις που φέρνουν τις δύο πλευρές του Ατλαντικού πιο κοντά. Η σημερινή Ευρώπη βλέπει με συμπάθεια την Αμερική του Μπαράκ Ομπάμα. Και η Αμερική, όπου κυριαρχούν οι Δημοκρατικοί, αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κάνει πολλά για να επουλώσει τα τραύματα που υπέστη το κύρος και το γόητρό της επί των ημερών του Τζορτζ Μπους», είπε ο Αντώνης Σαμαράς περιγράφοντας τις ευρωατλαντικές σχέσεις μετά τις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές».

Αναφερόμενος στα συμπεράσματα από τη διεθνή οικονομική κρίση τόνισε ότι καταδείχθηκαν σε όλα τα επίπεδα οι ακρότητες του νεοφιλελευθερισμού. Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτό δεν είναι λόγος να επιστρέψουμε στις ακρότητες του κρατισμού. «Ο νεοφιλελευθερισμός κατέρρευσε, αλλά οι φιλελεύθερες ιδέες παραμένουν όρθιες. Η απορρύθμιση των αγορών απέτυχε και την πληρώσαμε πανάκριβα, αλλά η ελεύθερη αγορά παραμένει αναντικατάστατη», σημείωσε. Ανάμεσα στις ακρότητες του νεοφιλελευθερισμού και τις ακρότητες του κρατισμού πρότεινε να αναζητήσουμε τη μέση οδό, τη νέα σύνθεση, τη νέα υπέρβαση. «Η κρίση επανέφερε ως ζητούμενο τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή», επισήμανε.


Σχολιάστε εδώ