Τι κρύβεται πίσω από το πολιτικό αλισβερίσι με τη Μονή Βατοπεδίου;

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερα ερωτηματικά εγείρονται γύρω από την πολύκροτη υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Η κοινή λογική αρνείται να δεχτεί ότι ξαφνικά ξύπνησαν μια μέρα κάποιοι πολιτικοί και σκέφτηκαν ότι «αφού δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε σήμερα, ας δώσουμε τη λίμνη Βιστωνίδα στη Μονή Βατοπεδίου».

Το ίδιο, δεν ξύπνησαν κάποια μέρα άλλοι πολιτικοί και σκέφτηκαν να κάνουν ανταλλαγές με ακίνητα του Δημοσίου, έτσι απλά για την «κονόμα». Οι δεύτεροι δεν θα υπήρχαν αν δεν υπήρχαν οι πρώτοι.

Εδώ λοιπόν κατά την άποψή μου είναι το καυτό ερώτημα, το οποίο όχι μόνο δεν έχει απαντηθεί αλλά δεν έχει καν τεθεί, αλλά όλο το θέμα κινείται γύρω από το αν και πόσο ζημιώθηκε το Δημόσιο ή ποιοι τα ‘πιασαν κατά το κοινώς λεγόμενο, ή ποιοι εκβίασαν ποιους και γιατί.

Λέγεται και από τη δημοσιογραφική αλλά και από την αντιπολιτευτική κοινότητα ότι υπήρξε ιθύνων νους που συνέλαβε, οργάνωσε και συντόνισε όλη αυτήν την ιστορία. Εάν το δεχτούμε αυτό τότε αυτός πρέπει να αναζητηθεί στην περίοδο της παραχώρησης της λίμνης Βιστωνίδας και αυτό είναι κάτι που μόνο ο ηγούμενος Εφραίμ, άντε και ο Αρσένιος, θα το γνωρίζουν.

Αλλά εάν δεχτούμε την ύπαρξη κεντρικού εγκεφάλου, προκύπτει και νέο ερώτημα. Πώς ο υποτιθέμενος κεντρικός εγκέφαλος ήταν βέβαιος ότι θα έβρισκε πρόθυμους πολιτικούς, άλλου κόμματος από εκείνους που παραχώρησαν τη Βιστωνίδα για να προωθήσουν το «σχέδιο»; Και πού τελικά αποσκοπούσε; Ποιος ο απώτερος στόχος της αναγνώρισης των χρυσοβουλικών εκτάσεων;

Μου φαίνεται απίθανο να συνέλαβε κάποιος την ιδέα των παραχωρήσεων και εν συνεχεία ανταλλαγών μόνο για πλουτισμό. Πολύ φοβάμαι ότι θα μάθουμε τη αλήθεια όπως τη μαθαίνουμε ύστερα από κάθε 30 χρόνια που ανοίγουν τα αρχεία του ΦΟΡΕΪΝ-ΟΦΙΣ… Εκτός και αν η αλυσίδα έχει αδύναμο κρίκο…

Κανέλλα Καζακοπούλου


Σχολιάστε εδώ