Τιμητική διακριση για τον Γιάννη Βούλτεψη

Τίτλο για το προεδρείο της Ενώσεως Συντακτών αποτελεί η πρωτοβουλία για την απονομή τιμητικής διάκρισης στον Γιάννη Βούλτεψη, τον ελεύθερο άνθρωπο, τον έλληνα πατριώτη, τον αγωνιστή για την ελευθερία και τη Δημοκρατία, τον ασυμβίβαστο δημοσιογράφο και συγγραφέα, που τίμησε το λειτούργημα της ενημέρωσης.

Εξέχουσα μορφή στον επαγγελματικό κλάδο του για τους τίτλους που τον συνοδεύουν:

Πρόσκοπος ανέβηκε στα βουνά της Αντίστασης και διακρίθηκε σε μάχες κατά του ξένου κατακτητή.

Δημοσιογράφος-μαχητής στην υπηρεσία της αλήθειας, απεσταλμένος της εφημερίδας του στη Θεσσαλονίκη, αυτός πρωτοστάτησε στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη και συνέβαλε στην αποκάλυψη των δραστών και των υποκινητών τους. Ανιδιοτελώς υπηρετώντας το υψηλότερο ιδεώδες της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Αλήθειας, μοιραζόταν με συναδέλφους του τα στοιχεία που ανακάλυπτε με τις έρευνές του, τα οποία υιοθέτησε στη συνέχεια ο συγγραφέας Β. Βασιλικός στη συγγραφή του «Ζ».

Αγωνιστής αλύγιστος της Δημοκρατίας και καταζητούμενος από τη χούντα αργότερα, εκπατρίσθηκε με την οικογένειά του στην Ιταλία, όπου με στερήσεις και βάσανα συνέχισε τον αγώνα κυρίως στο πεδίο της ενημέρωσης, συνεργαζόμενος στην έκδοση αντιστασιακής εφημερίδας της Αριστεράς με μεγάλη απήχηση στον έξω Ελληνισμό.

Ανυπότακτος Κεφαλονίτης, δεν πειθάρχησε ποτέ σε κομματικές γραμμές ή άλλες σκοπιμότητες αντίθετες με την κρίση του για τις επιταγές του εθνικού συμφέροντος και της Δημοκρατίας.

Ο Γιάννης Βούλτεψης προβάλλει φωτεινό πρότυπο Έλληνα, γνήσιου δημοκράτη, δημοσιογράφου και ελεύθερου πολίτη.

Μ. Στυλιανού


Σχολιάστε εδώ