Σφίγγα ο Γιώργος

Χωρίς τον ξενοδόχο φαίνεται ότι λογαριάζουν όσα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, βλέποντας το σταθερό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, έχουν αρχίσει από τώρα να διαγκωνίζονται για υπουργικές καρέκλες και αξιώματα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, όλες αυτές οι κατευθυνόμενες διαρροές για το ποιος προαλείφεται για ποια θέση σε μια ενδεχόμενη μελλοντική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχουν κάνει πραγματικά έξαλλο τον Γιώργο Παπανδρέου. Φέρεται, λένε, βαθύτατα ενοχλημένος με όλους αυτούς που τροφοδοτούν σκοπίμως διάφορα σενάρια και προεξοφλούν εξελίξεις και επιλογές, την ώρα μάλιστα που ο ίδιος παραμένει σφίγγα και δεν μιλάει σε κανέναν γι’ αυτά τα ζητήματα. Μάταια, άλλωστε, όσοι βρίσκονται κοντά του προσπαθούν να διαγνώσουν τις προθέσεις του ή να εκμαιεύσουν τις βαθύτερες σκέψεις του. Το μόνο βέβαιο είναι ότι προβληματίζεται έντονα αναζητώντας νέα άφθαρτα στελέχη που θα μπορούσαν να δώσουν ένα νέο στίγμα και μια νέα ταυτότητα στο Κίνημα.

Το πιθανότερο, πάντως, όπως εκτιμάται, είναι να χρησιμοποιήσει, κατά προτεραιότητα, εάν κερδίσει τις εκλογές άτομα, θα λέγαμε, της προσωπικής του αυλής. Ανθρώπους δηλαδή που έχει αναδείξει ο ίδιος, βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη με νευραλγικές θέσεις στο επιτελείο του.

Η ενόχληση εξάλλου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προέρχεται και από την υπεραισιοδοξία που διαχέεται από πολλά στελέχη λόγω των ευνοϊκών αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων. Διότι, όπως ο ίδιος εκτιμά, μπορεί να εμφανίζεται ότι προηγείται σταθερά σήμερα το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το προβάδισμα που έχει είναι εύθραυστο. Βρίσκεται μεν μπροστά, αλλά οριακά. Χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να παγιωθεί και να αυξηθεί η διαφορά. Και βέβαια θεωρεί ότι είναι λάθος να προεξοφλείται από τώρα η νίκη στις επόμενες εκλογές. Το πολιτικό σκηνικό είναι ιδιαίτερα ρευστό και δεν έχει ακόμη κριθεί τίποτα.


Σχολιάστε εδώ