Συμμορίες κουκουλοφόρων δρουν ανεξέλεγκτα στα πανεπιστήμια

Πρωτοφανή γεγονότα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο κτίριο της οδού Ναυαρίνου 13, όπου στεγάζεται το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, σε εκδήλωση που είχε οργανώσει η ΔΑΠ του Tμήματος των Νηπιαγωγών, στο αμφιθέατρο του κτιρίου, εισήλθε ομάδα κουκουλοφόρων εξοπλισμένη με σιδερογροθιές και λοστούς και ξυλοκόπησε ανηλεώς τον πρόεδρο του ΠΤΔΕ, καθηγητή Γιάννη Παπαδάτο. Οι ένοπλοι κουκουλοφόροι, αφού έριξαν τον κ. Παπαδάτο στο έδαφος, τον χτύπησαν στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΠΤΔΕ να οδηγηθεί στον Ευαγγελισμό με σοβαρά τραύματα.

Παρόμοια μεταχείριση είχε και η καθηγήτρια του τμήματος, κ. Μαρία Τζάνη, που δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και το χέρι και νοσηλεύεται στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Λίγο πριν εκδηλωθεί η επίθεση, ομάδα αναρχικών, που υποτίθεται ότι αποτελείται από φοιτητές του τμήματος, έριξε στο αμφιθέατρο διακήρυξη-καταγγελία κατά του κ. Παπαδάτου και της κ. Τζάνη, την οποία, μεταξύ άλλων, κατηγορούν ότι «δεν χάνει την ευκαιρία να εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, άλλοτε ως υπερασπιστής των εθνικών συμβόλων και των ολύμπιων θεών και άλλοτε ως προστάτης της κοινωνίας από τους ομοφυλόφιλους, τους “ληστοσυμμορίτες” συναδέλφους της (βλ. Ρεπούση), τους EMO και τους προδότες του έθνους» και τον Γιάννη Παπαδάτο ότι: «ανέκρινε έναν Σάββα Ξηρό με μηδενική όραση, κατεστραμμένο σώμα, καταρρακωμένη ψυχολογία και κάτω από την επήρεια ενός κοκτέιλ ψυχοφαρμάκων, που καθιστούν αδύνατη τη συνειδητή σκέψη.

Από την άλλη, ο ίδιος άνθρωπος έκρινε ανίκανο για κατάθεση, λόγω καταθλιπτικής διαταραχής, τον εργατολόγο Νικολουτσόπουλο, εμπλεκόμενο στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι ο κρατικός ψυχίατρος Γ. Παπαδάτος προσαρμόζει τις γνωματεύσεις του σύμφωνα με τις εκάστοτε εξουσιαστικές εντολές. Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν».

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι την καταγγελία αυτή ο κ. Παπαδάτος την έχει αρνηθεί και επικαλείται μάλιστα, δικαστικές αποφάσεις που τον δικαιώνουν.

Πάντως, προκύπτουν σοβαρές ευθύνες εκ μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας για την αδιαφορία και την απουσία κάθε μέτρου προστασίας των καθηγητών και των φοιτητών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από έναν περίπου μήνα ο ίδιος ο κ. Παπαδάτος επέτρεψε στους αναρχικούς «φοιτητές» να εγκατασταθούν σε δικό τους «στέκι» στο κτίριο του πανεπιστημίου.

Στο «στέκι» αυτό κυκλοφορούν φυσικά χωρίς κανέναν έλεγχο παντός είδους αναρχικοί και «επαναστάτες», οι οποίοι ήδη άλλες δύο φορές έσπασαν τα γραφεία των καθηγητών και αφαίρεσαν μηχανήματα και υπολογιστές.

Η τελευταία όμως, εγκληματικού χαρακτήρα, ενέργεια των στοιχείων αυτών θα πρέπει, επιτέλους, να «ταρακουνήσει» την πρυτανεία του πανεπιστημίου και όλους τους υπεύθυνους.

Γιατί οι φοιτητές, οι φοιτήτριες και οι καθηγητές πηγαίνουν κάθε μέρα στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσουν και να διδάξουν και όχι για να βρίσκονται σε πεδίο μάχης και να αντιμετωπίζουν την επέλαση συμμοριών.


Σχολιάστε εδώ