στιγμιότυπα

• Με το που πάτησε το πόδι του στη Βουλή ο κ. Καραμανλής για να απαντήσει στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», δεν προλάβαινε να δέχεται προσκλήσεις… «Ελάτε μαζί μου σ’ ένα νοσοκομείο να δείτε τα χάλια τα δικά σας, για να μην παριστάνετε ότι δεν τα γνωρίζετε», τον
έπιασε απ’ τα μούτρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…
Από κοντά και ο Γιώργος Καρατζαφέρης που τον ρωτούσε για τη λαθρομετανάστευση και τις γκετοποιημένες γειτονιές: «Εγώ σας λέω για ένα Σαββατοκύριακο, για μία διανυκτέρευση, να μείνετε σ’ ένα διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα για να έχετε μια εικόνα, γιατί ούτε εσείς στη Ραφήνα, ούτε ο κ. Παπανδρέου στο Καστρί, ούτε εγώ στην Αμφιθέα έχουμε την πραγματική εικόνα.
Υπάρχουν περιοχές που οι πολίτες δεν αντέχουν, δεν μπορούν να επιβιώσουν».
Δεν προθυμοποιήθηκε πάντως να δώσει το καλό παράδειγμα πηγαίνοντας πρώτος…

• Και μέσα στη σύγχυση λίγο έλειψε να πιστέψει ο πρωθυπουργός τις διαβεβαιώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για επίσπευση των προσλήψεων στον χώρο της Υγείας.
Αυτό ήταν όμως το πρόβλημα που δεν προχωρούν οι αλλαγές στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας; Από πότε δηλαδή η Νέα Δημοκρατία
δυσκολεύεται να νομοθετήσει χωρίς την ψήφο του ΠΑΣΟΚ;

• Φουντώνει η εκλογολογία με φόντο τις αρνητικές για τη ΝΔ δημοσκοπήσεις και το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε και το συμπέρασμα: Ο Καραμανλής είναι ο Σημίτης του 2003 και ο Παπανδρέου ο Καραμανλής του 2003!
Την ίδια ώρα ο Απόστολος Κακλαμάνης προέβλεπε ότι μετά τις γιορτές ενδεχομένως δεν θα έχουμε κυβέρνηση και έβλεπε δύο ομάδες στους κόλπους της ΝΔ, από τη μια την κ. Μπακογιάννη και από την άλλη τον κ. Αβραμόπουλο. Ένιωσε μάλιστα την ανάγκη να υπερασπιστεί τον κ. Αβραμόπουλο, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να πληρώνει το έλλειμμα της Υγείας και ότι έπρεπε για τις ελλείψεις της κυβέρνησης στον τομέα αυτό να έρχονται να απαντάνε ο κ. Αλογοσκούφης και ο
ίδιος ο κ. Καραμανλής, ο οποίος «δεν είναι… κοριτσόπουλο, είναι εδώ και πέντε χρόνια πρωθυπουργός». Ζήτησε μάλιστα από τον υπουργό Υγείας να έχει την πολιτική τόλμη να πει στον υπουργό Οικονομικών «εγώ τι είμαι, φιγούρα;».
Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συνέστηνε στον πρωθυπουργό να φροντίσει να γίνουν κρεβάτια στις εντατικές μονάδες, μήπως και έχουμε τίποτα έκτακτα περιστατικά και χρειαστούν τον Δεκέμβριο μήνα!

• Στην Αθήνα έμεινε και την επομένη της κατάθεσής του στην
Εξεταστική Επιτροπή ο ταμίας της Μονής Βατοπεδίου μοναχός Ευδόκιμος. Το διαπίστωσε το πειραχτήρι του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, που του τηλεφώνησε για να λύσει τις απορίες του σχετικά με την ονομασία της δεύτερης εταιρείας, της Ματέους, η οποία από την εξέτασή του προέκυψε ότι ανήκει στη Μονή:
– Έλα Ευδοκιμάκη, ο Καρχιμάκης είμαι, του είπε.
– Πού βρήκατε το τηλέφωνό μου, βρε τσακάλια; (!) ρώτησε έκπληκτος ο μοναχός.
– Σου τηλεφωνώ για να μάθω, όλες οι εταιρείες σας έχουν σχέση με τον Χριστό; Ο… Ματθαίος ήταν ο ταμίας;
– Όχι, ο Ιούδας ήτανε… απάντησε ο Ευδόκιμος!
– Και ο Ματθαίος τι ήτανε;
– Εκείνος ήταν ο τελώνης!

• Ενοχλήθηκε ο Θόδωρος Πάγκαλος επειδή η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου διάβαζε τα χαρτιά της καθώς απαντούσε στην ερώτησή του. Δήλωσε παλιός και συντηρητικός κοινοβουλευτικός και αναρωτήθηκε μήπως πρέπει κάποτε να σταματήσει η ανάγνωση στην αίθουσα της Ολομέλειας, διότι τώρα το κάνουν και υπουργοί. Και όσο το κάνουν βουλευτές, αποτελεί αδυναμία, αλλά όταν το κάνουν υπουργοί είναι προσβολή προς το Σώμα: «Εγώ ξέρω ότι η κυρία Καλαντζάκου ξέρει να διαβάζει θαυμάσια, με μια υπέροχη φωνή κι έχει ωραιότατη άρθρωση στα ελληνικά», είπε, πλην όμως «αυτά είναι προσόντα για να διαπρέψει στο θέατρο»!


Σχολιάστε εδώ