Στη Χάγη αποφασίζουν την Τετάρτη για το άνοιγμα των λογαριασμών της Siemens

Η ξεχασμένη Siemens επανέρχεται και η Χάγη σημαδεύει και την υπόθεση αυτή, εκτός από την υφαλοκρηπίδα…

Εκεί, στην ολλανδική πρωτεύουσα, θα ληφθεί η απόφαση την Τετάρτη αν θα ανοίξουν οι περιβόητοι λογαριασμοί σε τράπεζες της Ελβετίας για να δούμε αν κρύβουν το μεγάλο μυστικό και ποιοι τα άρπαξαν, πολιτικοί και μη…

Συγκεκριμένα την Τετάρτη στη Χάγη θα συναντηθούν οι αρμόδιοι, η ελβετίδα Εισαγγελέας, ο γερμανός Εισαγγελέας και από την Ελλάδα ο ειδικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση κ. Ν. Ζαγοριανός και ο κ. Αθανασίου που είχε κάνει την προκαταρκτική έρευνα.

Δεν είναι πάντως βέβαιο ότι θα συμφωνήσουν στο άνοιγμα των λογαριασμών, γιατί ξαφνικά οι Γερμανοί άλλαξαν γραμμή και πλέον είναι αντίθετοι στο άνοιγμα των λογαριασμών!

Τι σημαίνει αυτή η στροφή είναι άγνωστο. Ίσως να θέλουν να κρατούν ανοικτό το θέμα. Και ανάλογα με τις εξελίξεις να δημιουργούν πρόβλημα στην Ελλάδα και να έχουν στο χέρι τους δωροδοκηθέντες…

Πιθανόν, λόγω της αλλαγής γραμμής, να μην πάει στη Χάγη ο γερμανός Εισαγγελέας.

Στην περίπτωση πάντως που δεν συμφωνηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών, τότε αναγκαστικά η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει σε διώξεις των εμπλεκόμενων με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις ως τώρα ανακρίσεις και το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης, όπου πολλοί πλέον… φωτογραφίζονται με πρώτο τον Χριστοφοράκη.

Ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, για υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, για έναν εκ των οποίων υπάρχουν αποδείξεις, έχει επέλθει παραγραφή.

Πάντως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συνάντησης, μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να παραδοθούν στον κ. Ζαγοριανό από ιταλούς εισαγγελείς, που θα έρθουν στη χώρα μας, στοιχεία από έρευνα της ιταλικής δικαιοσύνης για την εμπλοκή Ελλήνων σε εμβάσματα από τα «μαύρα ταμεία» της μητρικής Ζήμενς.


Σχολιάστε εδώ