στα Ενδότερα των ομάδων

=Τεράστια νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο απέναντι στην Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο και του Μάσιμο Μοράτι! Μιλάμε για τρομερή επιτυχία, διότι οι Ιταλοί επένδυσαν το καλοκαίρι με έναν και μόνο στόχο:

Την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ!

=Κι όμως, μέσα στο γήπεδο αποδείχθηκαν περίτρανα οι δυνατότητες του Παναθηναϊκού. Δυνατότητες που γίνονται ορατές κυρίως απέναντι σε ομάδες οι οποίες κατεβαίνουν στο γήπεδο με διάθεση να παίξουν επιθετικά.

=Απέναντι στις ομάδες που κλείνονται και τον περιμένουν έχει πρόβλημα το «τριφύλλι». Γιʼ αυτό και τα βρίσκει σκούρα στην Ελλάδα.

=Αλλά δεν θα κάνω ανάλυση. Θα ασχοληθώ με όσα συζητούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους.

=Οι φίλοι των «πρασίνων» αποδίδουν την εικόνα και τη νίκη στην πρωτοβουλία που ανέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, και εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, συγκάλεσε σύσκεψη των πρωτοκλασάτων παραγόντων.

=Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έριξε στο τραπέζι την πρόταση να τραβήξουν το αυτί των ποδοσφαιριστών. Όπως είχε κάνει και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στους παίκτες της ομάδας μπάσκετ.

=Οι υπόλοιποι μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση του Παύλου. Κι επειδή όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, η τακτική του Γιαννακόπουλου αποδείχθηκε σοφή!

=Τόσο στο μπάσκετ, στο οποίο ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όσο και στο ποδόσφαιρο με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Και, βεβαίως, την επικράτηση μέσα στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνο.

=Χρόνια είναι στο αθλητικό κουρμπέτι ο Παύλος! Ξέρει πότε να τραβήξει τα γκέμια και πότε να αφήσει λίγο λάσκα το χαλινάρι.

=Έτσι πήρε τη σωστή απόφαση κι έκανε την κατάλληλη πρόταση στον χρόνο που έκρινε απαραίτητη την παρέμβαση των μεγαλομετόχων. Κάτι που αναγνωρίζει ο κόσμος με τις συζητήσεις στα διάφορα στέκια των οργανωμένων οπαδών.

=«Ήταν σοφή η πρωτοβουλία του Γιαννακόπουλου», επισημαίνουν οι οπαδοί. Περιμένουν, μάλιστα, ανάλογες κινήσεις από τον Παύλο, τον οποίο θεωρούν εγγύηση για να δει ο Παναθηναϊκός άσπρη μέρα και στο ποδόσφαιρο.

=Εύσημα, πάντως, αποδίδουν οι φίλοι του «τριφυλλιού» και στον Πατέρα. Κυρίως επειδή στήριξε στα δύσκολα τον Χεν Τεν Κάτε.

=Ο Ολλανδός έβγαλε ασπροπρόσωπο τον πρόεδρο της ΠΑΕ με την εικόνα της ομάδας σε Βρέμη και Μιλάνο. Αν κι εδώ που τα λέμε, μάλλον κινδυνεύει να βρεθεί ξαφνικά στη θέση του Τάκη Λεμονή, ο οποίος ως προπονητής του Ολυμπιακού τα πήγαινε πέρσι περίφημα στην Ευρώπη, αλλά χάλια στην Ελλάδα.

=Με τις γνωστές συνέπειες για τον ίδιο, αλλά και τους «ερυθρολεύκους». Κάποια στιγμή ο Λεμονής είδε την πόρτα της εξόδου, ενώ η ομάδα του Πειραιά ακόμα δέχεται την αμφισβήτηση για τον τίτλο της προηγούμενης περιόδου.

=Μιας και αναφέρθηκα στον Λεμονή, ο αθηναίος προπονητής επιστρέφει σήμερα για πρώτη φορά στο «Καραϊσκάκη» ως αντίπαλος του Ολυμπιακού. Αναφέρομαι στην επιστροφή μετά το δεύτερο πέρασμά του από τον πάγκο των «ερυθρολεύκων».

=Κάτι μου λέει ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης θέλει πάση θυσία τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου. Για λόγους γοήτρου, διότι θέλει να αποδειχθεί η ορθότητα της απόφασής του να διώξει πέρσι τον Λεμονή.

=Στον Ρέντη, πάντως, έχει αρχίσει η σχετική πλάκα στους παίκτες που θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ατραξιόν του φετινού πρωταθλήματος, τον Φαμπιάν Εστογιάνοφ. Ο Ουρουγουανός έχει τρελάνει τους αντιπάλους του με μια ντρίμπλα και κάθε εβδομάδα εκθέτει έναν αμυντικό.

=Συγκεκριμένα, ο Εστογιάνοφ κάνει… ποδιά με τακουνάκι και προκαλεί ζαλάδες στους αντιπάλους του. Μόνο με φάουλ τον κόβουν όταν επιχειρεί τη συγκεκριμένη ενέργεια.

=Στον Ολυμπιακό, λοιπόν, οι μέσοι και οι επιθετικοί πειράζουν τους αμυντικούς για το ποιος θα χρειαστεί… σακούλα για το μαρκάρισμα του Εστογιάνοφ. Ο Ντομί, πάντως, δείχνει σίγουρος ότι δεν πρόκειται να την πατήσει από τον Ουρουγουανό.

=Ο Λεμονής, ωστόσο, θα ήθελε οπωσδήποτε να διαθέτει και τον Χούτο στους ετοιμοπόλεμους παίκτες. Ποντάρει, άλλωστε, πολλά στον διεθνή επιθετικό.

=Ο Χούτος, όμως, είναι τραυματίας. Και ο Λεμονής ετοιμάζει για την κορυφή της επίθεσης τον Μπάρκογλου, ο οποίος έχει παράδοση κόντρα στον Ολυμπιακό.

=Την πλάκα τους έχουν πάθει οι ξένοι του Αστέρα Τρίπολης με τον Νίκο Κωστένογλου. Ο έλληνας τεχνικός αφιερώνει πολλές ώρες στη συζήτηση με τους Αργεντινούς και τους Βραζιλιάνους, στους οποίους αναφέρει συχνά πυκνά τον Θεό.

=Έτσι όπως το πάει ο Κωστένογλου, θα καταρριφθεί το επιχείρημα του Νίκου Αλέφαντου ότι δεν μπορείς να μιλάς στους ξένους για το Άγιον Όρος και τη θρησκεία. Αν κι εδώ που τα λέμε, αποκλείεται να αναφέρει ο Κωστένογλου το Άγιον Όρος με όσα ακούγονται για το… Βατοπέδι.

=Τις εντυπώσεις κλέβει και ο Μαντζουράκης στην Κρήτη. Αρκετοί παίκτες του ΟΦΗ λένε ότι πρώτη φορά έχουν βοήθεια από τον πάγκο.

=Τα κολακευτικά σχόλια αφορούσαν στο κοουτσάρισμα του έμπειρου προπονητή κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ. Εκεί που κατά γενική ομολογία τα πήγε άψογα κόντρα στον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

=Για τη στάση που κράτησαν οι οργανωμένοι οπαδοί της «Ένωσης» απέναντι στον Ντούσκο υπάρχει πλούσιο παρασκήνιο. Αν και το βράδυ της Παρασκευής όλοι περίμεναν αντιδράσεις από την «Ορίτζιναλ», πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας βοήθησε αφάνταστα το Σάββατο για να πέσουν οι τόνοι.

=Για τους συνδεσμίτες μέτρησε ιδιαίτερα η άποψη ότι ο Μπάγεβιτς προσκύνησε την «Ορίτζιναλ». Έτσι, απέφυγαν να βγουν απέναντι στον Ντούσκο και ζήτησαν απλώς να μη διχαστεί ο κόσμος από την παρουσία του.

=Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας συνέπεσε με το μνημόσυνο για τον κυρ Χρήστο, τον πατέρα του Δημήτρη Χατζηχρήστου. Κι όπως έλεγε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, βοήθησε σημαντικά το πνεύμα του κυρ Χρήστου για να αποφευχθεί νέος εμφύλιος μεταξύ των οπαδών.


Σχολιάστε εδώ