Πώς μπορώ να προστατευτώ από ανεπιθύμητες χρεώσεις;

Το κινητό μας τηλέφωνο είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, αλλά πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν το χρησιμοποιούμε σωστά και κυρίως με ασφάλεια. Το φυλλάδιο «η ζωή με το κινητό μας» που έχει εκδώσει πρόσφατα η COSMOTE προσφέρει όλες τις απαντήσεις, αλλά και πολύτιμους πρακτικούς κανόνες «συμβίωσης», φροντίζοντας η σχέση με το κινητό σας τηλέφωνο να είναι η καλύτερη δυνατή. Συγκεκριμένα:

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από ανεπιθύμητες χρεώσεις;

Πριν αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε μια υπηρεσία, φροντίζουμε να ενημερωθούμε πλήρως για τα χαρακτηριστικά και τις χρεώσεις της. Είναι εύκολο να βρούμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε α) στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, β) καλώντας το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του παρόχου κινητής που έχουμε επιλέξει, και γ) μέσω του διαδικτύου.

Για να έχουμε πάντα τον έλεγχο του λογαριασμού μας, μπορούμε να ακολουθήσουμε τις παρακάτω απλές συμβουλές:

= Φροντίζουμε να ελέγχουμε συστηματικά τους λογαριασμούς μας

= Δεν αφήνουμε το κινητό μας τηλέφωνο εκτεθειμένο σε χώρους, όπου μπορεί οποιοσδήποτε να το χρησιμοποιήσει χωρίς τη συγκατάθεσή μας

= Είμαστε ενήμεροι για τη χρέωση οποιασδήποτε υπηρεσίας πριν τη χρησιμοποιήσουμε

= Αν οι χρεώσεις είναι υπερβολικές ή/και δεν αντιστοιχούν στη χρήση που έχουμε κάνει, απευθυνόμαστε αμέσως στον πάροχο της σύνδεσης μας

Μέσω της υπηρεσίας e-Bill μπορείτε να ελέγχετε και ηλεκτρονικά τις χρεώσεις σας. Οι συνδρομητές που επιλέγουν την υπηρεσία e-Bill λαμβάνουν τον έντυπο μηνιαίο λογαριασμό τους, χωρίς την αναλυτική κατάσταση κλήσεων, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση χαρτιού και συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην ίδια κατεύθυνση, της συστηματικής και υπεύθυνης ενημέρωσης για την ορθή χρήση της κινητής τηλεφωνίας, κινείται και το εγχειρίδιο της COSMOTE «κινητή τηλεφωνία και γονείς». Τα δύο αυτά φυλλάδια, διατίθενται από το δίκτυο καταστημάτων της εταιρίας (COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ).

Ακόμη μια πρωτοβουλία του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της COSMOTE, που η εταιρία έχει αναπτύξει αναγνωρίζοντας ότι η πρόληψη αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες μπορεί να διασφαλίσει την ασφαλή χρήση των μέσων αυτών.


Σχολιάστε εδώ