Πυρά από την αντιπολίτευση για τους Μεσογειακούς

Όσο ο καιρός περνάει τόσο η προετοιμασία για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που θα φιλοξενηθούν σε Βόλο και Λάρισα, θυμίζει την πορεία προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και τις μεγάλες καθυστερήσεις. Την περασμένη Τετάρτη έγινε χαμός στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με την πορεία της προετοιμασίας των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, αλλά και τους πόρους που θα απαιτηθούν μέχρι την ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Τα πυρά της αντιπολίτευσης ήταν ομαδικά και η κριτική σκληρή για μια υπόθεση η οποία καθυστερεί επικίνδυνα.

Τρία έργα βρίσκονται κυριολεκτικά στο «κόκκινο» και μάλιστα στο ένα «μυρίζει» σκάνδαλο και εξ αυτού του λόγου ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Σούρλας απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Πρόκειται για το Μεσογειακό Χωριό, την κατασκευή του οποίου θα αναλάβει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και να γίνει ό,τι και στο Ολυμπιακό Χωριό, να διατεθούν δηλαδή τα διαμερίσματα σε δικαιούχους της Εργατικής Κατοικίας. Σε αυτό το έργο δεν έχει γίνει το παραμικρό πέραν της αλλαγής στη χωροθέτηση.

Από τα άλλα δύο έργα που βρίσκονται στο κόκκινο το ένα είναι το κέντρο κωπηλασίας που σχεδιαζόταν να χωροθετηθεί στη λίμνη Κάρλα και το οποίο δεν φαίνεται να προλαβαίνει τα χρονοδιαγράμματα. Η λύση μάλλον θα δοθεί με τη διεξαγωγή του αθλήματος σε αλμυρό νερό (στους Μεσογειακούς επιτρέπεται) και το άθλημα θα διεξαχθεί στον Παγασητικό Κόλπο στον Βόλο, όπου υπάρχουν έτοιμες εγκαταστάσεις.

Το τρίτο έργο που επίσης παρουσιάζει τεράστια καθυστέρηση είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος Βόλου-Λάρισας, που είναι και το έργο που ανησυχεί περισσότερο τις αρχές και τους φορείς των δύο πόλεων.


Σχολιάστε εδώ