Πράκτορας ΠΡΟ-ΠΟ εισπράττει παράνομα λογαριασμούς της ΔΕΗ

Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν… Και δείχνουν εικόνα «μπάτε σκύλοι αλέστε» στην επιχείρηση της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, εν γνώσει της ΔΕΗ, πρακτορείο ΟΠΑΠ της περιοχής των Πατησίων, εισπράττει χρήματα από καταναλωτές για πληρωμή λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ η ΔΕΗ έχει διακόψει τη σύμβαση με το συγκεκριμένο πρακτορείο! Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας μάλιστα, εξαπατώντας τους πολίτες, έχει δημιουργήσει σφραγίδα παρόμοια με αυτήν της ΔΕΗ για να ξεγελά τους καταναλωτές. Με αυτόν τον τρόπο εισπράττει τα χρήματα των λογαριασμών και είτε δεν τα αποδίδει στη ΔΕΗ είτε πληρώνει λογαριασμούς καθυστερημένα! Παράλληλα, χρεώνει κάθε πελάτη με περίπου 1 ευρώ ανά λογαριασμό, ενώ εκμεταλλεύεται τα χρήματα που εισπράττει για το διάστημα της καθυστέρησης.

Το θέμα είναι γνωστό τόσο στο αρμόδιο περιφερειακό γραφείο της ΔΕΗ (Κυψέλης) όσο και στη διοίκηση. Μάλιστα η ΔΕΗ αφαίρεσε από τον συγκεκριμένο πράκτορα τη σφραγίδα είσπραξης και εξόφλησης, ενώ ενημέρωσε σχετικά και τον εισαγγελέα. Όμως η δράση του επιχειρηματία συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, καθώς τα χρήματα των λογαριασμών είναι πολλά και προσφέρουν μεγάλη ικανότητα χρηματοροής στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί. Η ΔΕΗ δηλώνει ότι έκανε όσα μπορούσε να κάνει, αφήνοντας τους πολίτες -και πελάτες της- έρμαιο κάθε επιτήδειου…

Σύμφωνα με επιτόπιο ρεπορτάζ, μέσα σε 30 λεπτά της ώρας επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο πρακτορείο πέντε πελάτες για πληρωμή λογαριασμών, κυρίως υπερήλικες. Παρότι οι υπάλληλοι του εν λόγω πρακτορείου γνωρίζουν ότι παρανομούν, εισέπρατταν τα χρήματα για την πληρωμή των λογαριασμών, σφραγίζοντάς τους μάλιστα ως εξοφλημένους, με σφραγίδα παρόμοια αυτής που χρησιμοποιούν τα νόμιμα πρακτορεία της ΔΕΗ!

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το πρόβλημα με το συγκεκριμένο πρακτορείο υφίσταται τουλάχιστον από το Σεπτέμβρη. Το αρμόδιο περιφερειακό γραφείο της ΔΕΗ «σηκώνει τα χέρια», παραπέμποντας στην κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ, ενημερώνοντας ότι έχει επιληφθεί εισαγγελέας, παρότι σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολλά τα σχετικά κρούσματα καθημερινά, καθώς πολλοί πολίτες ψάχνουν να δουν γιατί είναι απλήρωτοι οι λογαριασμοί τους! Παρά όμως τη δικαστική οδό, το κατάστημα συνεχίζει να εισπράττει και δεν έχει σφραγιστεί ακόμη!


Σχολιάστε εδώ