Οργή στη Μάνη για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό αναγκάστηκαν να στείλουν επαγγελματίες και κάτοικοι της Μάνης, διαμαρτυρόμενοι με σκληρές εκφράσεις για την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται εδώ και χρόνια από τις απρογραμμάτιστες ολιγόλεπτες ή πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ. Ειδικότερα καταγγέλλουν την κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ για την προκλητική της αδιαφορία απέναντι στο πάγιο αίτημα αναβάθμισης του δικτύου, που έχει αποτέλεσμα «… μια αστραπή, μια φθινοπωρινή μπόρα ή ένας δυνατός αέρας να φέρνουν μπλακ άουτ στη Μάνη, με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για την εικόνα της περιοχής, όσο και για κάθε κατάστημα και νοικοκυριό!».

Δεν είναι δυνατόν, αναφέρουν αγανακτισμένοι, να σταματάει έτσι η ζωή και οι δραστηριότητές μας χειμώνα – καλοκαίρι και δεν μας ενδιαφέρει πλέον καμιά δικαιολογία περί πεπαλαιωμένου δικτύου ή ό,τι άλλο κάθε φορά προβάλλεται.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του παραπέμπουν και στα «παχιά λόγια» των κυβερνητικών βουλευτών που ακούστηκαν στο πρόσφατο Συνέδριο για την ανάπτυξη της Μάνης, κάτω από συνεχείς, μάλιστα, διακοπές ρεύματος, που «δεν ήταν και ο καλύτερος σύμμαχος στις βαρύγδουπες διακηρύξεις».

Οι Μανιάτες μάλιστα θεωρούν ως μια από τις κύριες αιτίες της πληθυσμιακής αποψίλωσης της Μάνης αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά της ΔΕΗ, που κάνει δύσκολη τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, αναγκάζοντάς τους να μεταναστεύσουν. Διότι, όπως λένε, ποιοι επαγγελματίες, ποιος νέος άνθρωπος, ποιος ηλικιωμένος συμπατριώτης μας θα δεχθεί να ζήσει στον 21ο αιώνα με τέτοιους όρους;

Καταλήγοντας στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, οι ανάστατοι ακρίτες του Νότου επισημαίνουν ότι καμιά άξια λόγου επένδυση δεν έγινε τις τελευταίες δεκαετίες στην περιοχή της και ότι η πολυπόθητη πραγματική ανάπτυξη του τόπου παραμένει συνεχώς… πουκάμισο αδειανό.


Σχολιάστε εδώ