Μην παίζετε με τη φωτιά…

Όλα τα λύσανε στο υπουργείο Άμυνας. Οι φρεγάτες μας έχουν ανταλλακτικά, το καινούργιο υποβρύχιο που μας έφτιαξαν οι Γερμανοί… ξαφνικά δεν γέρνει, τα τανκς απέκτησαν βλήματα, τα Μιράζ δεν πετάνε πλέον τυφλά, τα ελικόπτερα, μετά από χρόνια και καιρούς, τα… παίρνουμε, κάποια άλλα δεν παραμένουν σε αποθήκες, η ισχύς της άμυνάς μας και η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έχει διασφαλιστεί, άσχετα αν οι… φίλοι μας οι Τούρκοι έκαναν… κρουαζιέρα στο Καστελλόριζο και… ψάρεψαν στην υφαλοκρηπίδα του νησιού μας, τα στρατόπεδα είναι απολύτως επανδρωμένα και το μοναδικό πρόβλημα που απασχολεί τον υπουργό Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι τι θα κάνουν τους στρατιώτες που περισσεύουν. Και η λύση βρέθηκε. Κι άλλη μείωση της θητείας! Που φέρνει άλλωστε και ψήφους… (κούνια που τους κούναγε) που χρειάζονται τώρα που το καράβι -άλλο υποβρύχιο αυτό- γέρνει… επικίνδυνα.

Καλά τρελάθηκαν; Δεν τους ανησυχεί η κατάσταση που υπάρχει σε όλες τις μονάδες, που είναι κυριολεκτικά γυμνές; Σε εποχές μάλιστα που όλοι γύρω μας κοιτάνε κάτι να αρπάξουν; Κι εμείς κάνουμε… ό,τι… μπορούμε για να τους… διευκολύνουμε… Ξέχασαν το φιάσκο στα Ύμια, που διέσυρε την Ελλάδα; Αντιλαμβάνονται το μήνυμα που περνάνε στα νέα παιδιά για την υποχρέωσή τους να υπηρετήσουν την πατρίδα; Ότι δεν χρειάζεται κόπος, όλα είναι στο πιάτο. Ιδιωτικοποιούμε και τους αγώνες, νοικιάζοντας… μισθοφόρους και λεγεωνάριους!

Κι όλα αυτά για λίγες ψήφους… Κι ας πάει και το… παλιάμπελο που λέγεται Ελλάδα. Αυτή είναι η φιλοδοξία σας κύριε Καραμανλή; Θα… πρωτοτυπήσετε και σʼ αυτό;


Σχολιάστε εδώ