Ζητάει χάρη ο δικτάκτορας Ιωαννίδης

Χάρη ζητάει έμμεσα ο δικτάτορας Ιωαννίδης επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή του δικηγόρου του Δημ. Τσούγκου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης προτείνει την επαναδιατύπωση της τροπολογίας για την υπό όρους απόλυση όσων έχουν υπερβεί το 80ό έτος με τέτοιο τρόπο ώστε να εντάσσεται σʼ αυτήν και η δική του περίπτωση.

Ειδικότερα ζητάει να προβλέπεται η υπό όρους αποφυλάκιση όλων των κρατουμένων που έχουν υπερβεί το 80ό έτος της ηλικίας τους και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αναπηρία 67% και άνω, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Αλλάζοντας δηλαδή το σημείο εκείνο τις κατατεθείσας από την κυβέρνηση τροπολογίας που θέτει ως προϋπόθεση για την αποφυλάκιση, εκτός των άλλων, να πάσχουν οι κρατούμενοι «από κίρρωση ήπατος ή από γεροντική άνοια».

Υπενθυμίζεται ότι ο αδίστακτος ταξίαρχος των Απριλιανών Δημήτριος Ιωαννίδης, 86 ετών σήμερα και από τους τελευταίους έγκλειστους πραξικοπηματίες, είχε υποβάλει πρόσφατα αίτηση για αποφυλάκιση με υπό όρους απόλυση, λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του, η οποία όμως απορρίφθηκε. Σημειώνει μάλιστα ο δικηγόρος του Ιωαννίδη ότι «ευθυνόφοβοι και ανεύθυνοι οι δικαστές και οι Εισαγγελείς αντιμετώπισαν και παράνομα απέρριψαν την αίτησή του»!

Φαίνεται ότι η υπομονή του αμετανόητου δικτάτορα είχε πλέον εξαντληθεί, δεν αντέχει άλλο τον Κορυδαλλό και με έμμεσο τρόπο καταθέτει αίτηση χάριτος.

Άδειες στα μέλη της 17Ν

Στο μεταξύ, άδειες εξόδου δίνονται στους καταδικασμένους για τη συμμετοχή τους στη «17 Νοέμβρη» που κρατούνται στον Κορυδαλλό.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα που πέρασε δόθηκε για δεύτερη φορά πενθήμερη άδεια στον Καρατσώλη, η πρώτη πενθήμερη άδεια στον Τσελέντη και η πρώτη οκταήμερη άδεια στον Βασίλη Ξηρό, ο οποίος θα περάσει τις μέρες αυτές κοντά στους δικούς του στην Καλλικράτεια.


Σχολιάστε εδώ