επί του πιεστηρίου

Ειλικρινά είναι ώρες ώρες που δεν μπορείς να χωνέψεις πώς σκέπτονται αυτοί που είναι σε πόστα. Από τη μια γίνεται τεράστια προσπάθεια να περιοριστεί η είσοδος λαθρομεταναστών και από την άλλη κρατικοί οργανισμοί, το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, καλεί με ολοσέλιδες διαφημίσεις μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα. Το κείμενο της διαφήμισης δείχνει ότι αυτοί που διοικούν το Ινστιτούτο δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Διαβάζουμε: «Ο “άνεμος” της μετανάστευσης αναγκάζει πολλούς ανθρώπους να χωριστούν από τους δικούς τους. Είναι όμως ο ίδιος άνεμος που τους φέρνει στη χώρα μας και διώχνει σιγά σιγά τους φόβους τους. Γιατί για τους Έλληνες δεν υπάρχουν μετανάστες. Υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν ένα χαμόγελο».

Καλά, αυτό το χαμόγελο για να το βρουν χρειάζεται στέγη και δουλειά. Ποιος θα τους τα εξασφαλίσει; Και αν είναι τόσο εύκολο, γιατί δεν πάτε στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα να δείτε το χαμόγελο στους μετανάστες που κοιμούνται στους δρόμους; Λόγια, λόγια ψεύτικα, κύριοι του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Θα διαφωνήσουμε με την τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση και χωρίζει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες. Σε πρώτη και δεύτερη. Δεν είναι δυνατόν οι βουλευτές και δήμαρχοι, οι διοικητές ΔΕΚΟ που ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, να μπορούν όχι μόνο να επανέλθουν στην υπηρεσία τους αλλά και να τοποθετούνται σε διευθυντικές θέσεις. Καλά πού ζούμε; Οι δημόσιοι υπάλληλοι προνομιούχοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα τα κορόιδα; Αν, κύριε πρωθυπουργέ, ένας ιδιώτης, που είναι π.χ. δικηγόρος ή επαγγελματίας, εγκαταλείψει τη δουλειά του για να πολιτευθεί και εκλεγεί βουλευτής και μετά από δύο θητείες δεν επανεκλεγεί, τον περιμένει μια θέση ή θα πρέπει να χαλάσει πολλά λεφτά για να χτίσει από την αρχή μια νέα δουλειά; Γιατί να μην περιμένει και τον ιδιώτη μια θέση όσο ήταν στη Βουλή, όπως τον διοικητή μιας ΔΕΚΟ που παίρνει και προαγωγές; Θα είναι σκάνδαλο μια τέτοια τροπολογία να περάσει από τη Βουλή, κύριε Σιούφα.

Θα παρακαλούσαμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να μας εξηγήσει ποιοι είναι αυτοί οι ορισμένοι που σας έχουν κουράσει με την πατριδολαγνεία και την εθνοκαπηλεία τους; Γιατί δεν λέτε ονόματα; Είναι σωστό για έναν ηγέτη να μιλάει με υπονοούμενα; Και ποια είναι αυτή η εθνοκαπηλεία και η πατριδολαγνεία, μήπως το «ΟΧΙ» στα Σκόπια να χρησιμοποιούν το όνομα της Μακεδονίας μας, μήπως το «ΟΧΙ» στο θάψιμο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μήπως το «ΟΧΙ» στη διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες; Αλλά μήπως κι εσείς δεν έχετε απογοητεύσει τον κόσμο με την αφωνία σας και την απουσία του ηγέτη της Εκκλησίας μας από τα καθημερινά προβλήματα; Εμείς θα το ξαναπούμε. Σας θέλουμε μπροστάρη, να φωνάζετε, να σας φοβάται η κάθε εξουσία. Να σας υπολογίζει. Γιατί τότε σίγουρα θα είναι πιο κοντά στον πολίτη.

Από τη Δευτέρα άρχισαν να πληρώνονται οι φαρμακέμποροι, οι επιχειρηματίες ιατρικών ειδών και οι γιατροί. Που σημαίνει ότι λεφτά υπήρχαν. Έπρεπε να βγουν στον δρόμο για να τους δώσετε τα λεφτά τους, κ. Αλογοσκούφη; Ή μήπως έπρεπε να κτυπηθεί ο Αβραμόπουλος. Όπως και να σκεφτήκατε, ζημιωμένη βγήκε η κυβέρνησή σας.

Πρέπει να προστατεύσουμε τους ασθενέστερους, έλεγε ο Αλογοσκούφης σε πηγαδάκι με συναδέλφους του βουλευτές της ΝΔ, την Πέμπτη, στο περιστύλιο της Βουλής. Κάπως αργά δεν τους θυμηθήκατε; Τεσσεράμισι χρόνια τους είχατε στην τσίτα…

Επιμένει ο Χριστόφιας ότι θα λύσει το Κυπριακό με τον Ταλάτ! «Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου ώστε να πείσω (!) και τον τουρκοκύπριο ηγέτη, κύριο Ταλάτ, ότι εμείς οι Κύπριοι, και μόνο εμείς, έχουμε κοινά συμφέροντα και πρέπει στο τέλος της μέρας να διαφεντέψουμε τον τόπο μας, μακριά από ξένες επεμβάσεις, από κατοχές, από εποικισμούς και βεβαίως στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αποκατασταθούν οι ελπίδες και τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων». Μα καλά, Πρόεδρε, με ποια δύναμη ο Ταλάτ μπορεί να συμφωνήσει κατά των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων, όταν εσείς ο ίδιος λίγη ώρα πριν, σε δηλώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντησή σας με τον πρωθυπουργό, παραδεχθήκατε ότι «δυστυχώς δεν είναι αυτόφωτος, αλλά δυστυχώς ουσιαστικά οδηγείται και καθοδηγείται από την Τουρκία»; Είναι δυνατόν να μην ξέρετε ότι έτσι και κινηθεί ο Ταλάτ κόντρα στις εντολές της Άγκυρας, το λιγότερο την επόμενη στιγμή θα έχει πάει στο σπίτι του; Επομένως, λάθος η γραμμή… Άλλος πρέπει να είναι ο στόχος, που δυστυχώς δεν τολμάμε να ακολουθήσουμε. Το βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από ευχολόγια η Τουρκία δεν καταλαβαίνει. Και το δείχνει πενήντα χρόνια τώρα.

Σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία και με την κρίση στην πραγματική οικονομία να πλησιάζει, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Άρης Σπηλιωτόπουλος δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Μετά από σειρά παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών, όπως η επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομίας, σειρά είχε η επίσκεψη στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο, που πήρε τη μορφή μαραθώνιας συνάντησης. Το κύριο θέμα της συζήτησης δεν ήταν άλλο από την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στον ελληνικό τουρισμό, με τον Άρη να ψάχνει τρόπους για την από κοινού αντιμετώπισή της. Και κυρίως πώς θα υπάρξει και το 2009 ροή ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Γεια σας

*****
Να τον διαγράψουμε… «Παραληρηματικός ο Μακρυγιάννης»! Έτσι τον χαρακτηρίζει ο κ. Θάνος Βερέμης, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας… και πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, σε άρθρο στην κυριακάτικη «Καθημερινή».
Αυτά διδάσκει στα παιδιά μας για εκείνους που θυσιάστηκαν για να ʼμαστε σήμερα λεύτεροι. Κακόμοιρη Ελλάδα πού έπεσες…


Σχολιάστε εδώ