Ελληνο-τουρκικές τραπεζικές «μπίζνες»

Μετά την «εισβολή» της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία μέσω της Finansbank, (διά της εξαγοράς της πλειοψηφίας του κεφαλαίου της), στην ουσία δηλαδή μετά τη ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ της -παραπαίουσας- (τέως «δυναμικής») τουρκικής αγοράς με ζεστό ελληνικό χρήμα, τώρα έχουμε μιαν άλλη ΕΙΣΒΟΛΗ, εκείνη της Ziraatbank στην ελληνική Θράκη. Η πρώτη τουρκική τράπεζα στην Ελλάδα λοιπόν είναι γεγονός, με δύο υποκαταστήματα έτοιμα να λειτουργήσουν, εκ των οποίων το ένα στην Κομοτηνή.

Επιτυγχάνει έτσι η Τουρκία τη δημιουργία ενός ακόμη μηχανισμού διείσδυσης στην ελληνική Θράκη. Μετά τους «τουρκικούς» συλλόγους, τα εκπαιδευτήρια, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις εφημερίδες στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, δημιουργείται κι ένας οικονομικός οργανισμός. Ο στόχος όλων κοινός: Η «τουρκική» συνείδηση των μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής, η δημιουργία μειονοτικού θέματος στην Ελλάδα.

Επί του πρακτέου άλλωστε, με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται τα χρήματα των τουρκόφωνων στη «δική τους τράπεζα». Η Ziraatbank είναι από τις παλαιότερες τουρκικές τράπεζες, κάτι ανάλογο με τη δική μας Αγροτική. Όσοι γνωρίζουν, μιλούν ότι πρόκειται για το ίδιο το τουρκικό κράτος. Καθόλου παράξενο λοιπόν που εισδύει τοιουτοτρόπως στην ελληνική Θράκη. Η ουσία όμως παραμένει μία: Δεν είναι οι καταθέσεις των μουσουλμάνων κατοίκων που ενδιαφέρει πρωτίστως την τουρκική τράπεζα, όσο η λειτουργία ενός ακόμη μηχανισμού ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ και ΕΛΕΓΧΟΥ της μουσουλμανικής μειονότητας.

Έχουμε ξαναγράψει για την αυτοκτονική πολιτική των ελληνικών ελίτ, για την επιλογή τους να γίνουν υποτακτικοί στην περιοχή της «περιφερειακής» δύναμης που ακούει στο όνομα Τουρκία. Ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μείνουν δεύτεροι στην περιοχή και να συμμετέχουν στην οικονομική μπίζνα, εγκαταλείποντας στην ουσία ό,τι άλλο έχει σχέση με τη μακραίωνη παρουσία του Ελληνισμού στην περιοχή, πολύ φοβάμαι με αυτά που συμβαίνουν και ΜΕΣΑ στην ίδια μας τη χώρα… Βολεμένοι με τα ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης που πλάσαρε ο διεθνής καπιταλισμός για να κάνει καλύτερα τη δουλειά του- άσχετα ποια είναι η σημερινή του κατάληξη- και βοηθούμενες από ένα απο-εθνικοποιημένο διεθνοποιημένο κομμάτι της ελληνικής Αριστεράς, που από την πρωτοπορία των εθνικών και κοινωνικών αγώνων για το Λαό μας και το Έθνος, σήμερα υπερασπίζεται μόνο τα ατομικά δικαιώματα και τους μετανάστες (έχοντας αλλάξει την κύρια αντίθεση από πάλη αστών – εργατών σε πάλη μεταναστών- Ελλήνων…).

Οι ελληνικές ελίτ δρουν αυτοκτονικά μπροστά στα μάτια μας, παραδίδοντας κάθε λίγο και λιγάκι ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ δικαιώματα της χώρας στη γείτονα, την ΕΧΘΡΙΚΗ Τουρκία… αρκεί να μην τους χαλάσει η ησυχία τους. Άλλωστε στην Εκάλη μένουν, στα «Β.Π.», στις Γλυφάδες, δεν θα τους χάλαγε πολύ μια Ελλάδα της ΜΕΛΟΥΝΑΣ… Και οι τράπεζες είναι αποτελεσματικοί μηχανισμοί διαχείρισης αυτής της αντίληψης.

Οι υπόλοιποι; Κοιτάμε. Και θλιβόμαστε.

Για τα τεκταινόμενα, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας…


Σχολιάστε εδώ