Δύσκολη αλλά αναστρέψιμη

«Βρισκόμαστε στα μισά ενός ανηφορικού δρόμου. Έχουμε επίγνωση της δύσκολης συγκυρίας, αλλά και της λύσης, που είναι ο Κώστας Καραμανλής. Το κλίμα είναι αναστρέψιμο και ήδη λαμβάνονται όλα τα μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης. Για ανάγκη περικοπών εξόδων στα υπουργεία και μέτρα ενίσχυσης των ασθενέστερων μίλησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης. «Οι δημοσκοπήσεις όντως δείχνουν προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Κώστα Καραμανλή ως καταλληλότερου πρωθυπουργού. Αυτό είναι το πολιτικό μας όπλο. Αν η βάση, οι βουλευτές και η κυβέρνηση είναι ενωμένοι, τότε το κλίμα είναι αναστρέψιμο», τόνισε.

Ο Γιώργος Ορφανός εκτίμησε πως «αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είμαστε σε άσχημο σημείο, αυτό είναι παροδικό. Με τα μέτρα της κυβέρνησης θα βελτιωθεί το κλίμα», ενώ ο Θόδωρος Καράογλου ζήτησε αλλαγές σε πολιτική, αλλά και πρόσωπα. «Χρειάζονται αλλαγές από ψηλά ως χαμηλά, σε υπουργούς, σε στελέχη της κρατικής μηχανής», είπε και πρόσθεσε πως «με αλλαγές και μέτρα υπέρ των ασθενέστερων το κλίμα μπορεί να αναστραφεί».

Ο Γιώργος Σαλαγκούδης δεν έκρυψε πως υπάρχουν διαφορετικές εσωκομματικές απόψεις, αλλά υπογράμμισε πως «θα τα βρούμε και θα αναστρέψουμε το κλίμα», ζητώντας δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε για «δύσκολο αλλά αναστρέψιμο κλίμα», με προϋπόθεση όλοι μαζί να κινηθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, ενώ τόνισε πως οι πολίτες, αφού κρίνουν και συγκρίνουν, θα δώσουν νέα εκλογική νίκη στη ΝΔ.

Στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ, εκτός από… τα του οίκου τους, οι βουλευτές και τα τοπικά στελέχη ασχολήθηκαν και με την οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τη Θεσσαλονίκη, καθώς και με το τσουνάμι των απολύσεων από εργοστάσια που κλείνουν ή κινδυνεύουν με λουκέτο.

Στη συνεδρίαση εκπρόσωποι των απολυμένων της Bιαμύλ και των εργαζομένων της Siemens ενημέρωσαν για τα αιτήματά τους (οι πρώτοι ζητούν η ρύθμιση για την πρόσληψή τους σε νέες εργασίες να αφορά και τους ΟΤΑ και οι δεύτεροι πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου) και απέσπασαν τη γαλάζια δέσμευση για παρεμβάσεις στα υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΛΒΟ Ηλίας Περπερίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων, ενώ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης ενημέρωσε για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΜΠΕ, πρόγραμμα που όπως είπε «θα τρέξει ώς το τέλος του έτους».


Σχολιάστε εδώ