Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;

~ ΙΔΡΩΝΕ και ξεΐδρωνε ο γραμματέας της Νομαρχιακής της ΝΔ Βόρειονατολικής Αττικής, κ. Μανούρης για να μην ειπωθούν βαριές κουβέντες κατά στελεχών της κυβέρνησης στη συνέλευση… ενότητας την περασμένη Κυριακή, όπου τελικά τα ʼκανε μπάχαλο ο κοινοτάρχης της Σταμάτας, που είναι κι αυτός… αδικημένος! Τον απείλησε μάλιστα ο Μανούρης ότι αν δεν σταματήσει να λέει ότι ντρέπεται που είναι ΝΔ θα τον διαγράψει, οπότε πήρε την απάντηση: «Στʼ ……. μου, και… καταχειροκροτήθηκε!

~ ΚΑΙ ΜΙΑ περί Μανούρη ο λόγος, θυμίζουμε ότι ήταν ο άνθρωπος του μακαρίτη Σταμάτη, υπουργού Δικαιοσύνης του Καραμανλή το ʼ80, που έλυνε κι έδενε στη Σανταρόζα και τώρα η ΝΔ τον έχει στα ώπα ώπα. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων… Κανένας από τις παρεούλες δεν πάει χαμένος. Εκτός από τον λαουτζίκο, που υποτίθεται ότι γιʼ αυτόν αγωνίζονται.

~ ΕΧΩ όμως μια απορία. Ποίου στη Ρηγίλλης ήταν ιδέα αυτές οι νομαρχιακές συνελεύσεις, που υποτίθεται θα έβγαζαν το κόμμα από την εσωστρέφεια; Τελικά το αντίθετο συμβαίνει και βγάζουν τʼ άπλυτά τους στη φόρα… Το γαρ πολύ της θλίψεως τους έχει κάνει αυτόχειρες…

~ ΜΑΓΙΚΕΣ… ικανότητες πρέπει να επιδείξει ο Κ. Καραμανλής όταν ασχοληθεί με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές του 2009. Διότι μόνον έτσι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στην… αυξημένη προσφορά από κορυφαία και μη στελέχη. Το πολύ αρνητικό κλίμα που επικρατεί εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας υποχρεώνει ορισμένους να αναζητούν… έξοδο σωτηρίας προς τις Βρυξέλλες. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται οι Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Βουλγαράκης και Θ. Ρουσόπουλος. Πληροφορούμαι επίσης ότι μια θέση, εκλόγιμη εννοείται, στο ψηφοδέλτιο διεκδικεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Β. Αντώναρος ως… ανταμοιβή για την προσφορά του στην παράταξη, ενώ δεν θα έλεγε όχι ο Κ. Αρβανιτόπουλος (πρόεδρος του Ινστιτούτου Κ. Καραμανλής), αλλά και ο στενός συνεργάτης της Ντόρας Θ. Σκυλακάκης, αν δεν τοποθετηθεί σε κάποια πρεσβεία ως πρέσβης εκ προσωπικοτήτων.

~ Η ΔΗΜΟΣΙΑ (υπερβολική) στήριξη της Ντόρας στον Κ. Καραμανλή έχει προκαλέσει συζητήσεις, έχει πυροδοτήσει και σενάρια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Οι εκτιμήσεις των στελεχών διχάζονται. Υπάρχουν εκείνοι που… υποψιάζονται ότι ο Καραμανλής έχει κάνει «μυστική συμφωνία» μαζί της ώστε την κατάλληλη στιγμή να της εκχωρήσει την αρχηγία. Άλλοι υποστηρίζουν ότι με την τακτική της αυτή προσπαθεί να «καλοπιάσει» τους Καραμανλικούς, καθώς γνωρίζει ότι «αν δεν τη στηρίξει η πλευρά αυτή, δεν πρόκειται να γίνει αρχηγός στον αιώνα τον άπαντα». Οι στενοί συνεργάτες της δίνουν τη… δική τους εκδοχή: «Το έχει παρακάνει, αλλά είναι υποχρεωμένη αφού ξέρει ότι την περιμένουν στη γωνία»! Επισημαίνουν δε ότι η Ντόρα είναι παγίως κατά των διαγραφών, αλλά υπερασπίσθηκε την απόφαση του Καραμανλή να διαγράψει, γιατί διαφορετικά «θα έπεφταν όλοι να τη φάνε».

~ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ του ανασχηματισμού στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κ. Καραμανλής γίνεται αποδέκτης εισηγήσεων για αλλαγές προσώπων. Υπουργός εκ των κορυφαίων τού έχει προτείνει, εκτός από σαρωτικός, ο ανασχηματισμός να είναι και δομικός. Δηλαδή να μειωθεί ο αριθμός των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου με την ανάθεση σε ένα πρόσωπο δύο χαρτοφυλακίων. Πιο συγκεκριμένα, προτείνει την «ενοποίηση» του υπουργείου Τουρισμού με το Πολιτισμού, Μεταφορών με το Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης με το Δημόσιας Τάξης. Κατʼ αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, ωστόσο θα προκύψουν τέσσερις πέντε… υπερυπουργοί.

~ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ από το Μαξίμου μετά την Κυβερνητική Επιτροπή, ο Β. Μεϊμαράκης είπε απλά και καθαρά στους δημοσιογράφους ότι στην υπόθεση του Βατοπεδίου «υπάρχουν πολιτικές ευθύνες». Αυτό, σκέτο. Λίγο μετά το μεσημέρι (της ίδιας μέρας εννοείται…) τηλεφώνησε σε δυο τρεις δημοσιογράφους για να… διευκρινίσει ότι αυτό που εννοούσε είναι ότι «από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει πως οι πολίτες μάς αποδίδουν πολιτικές ευθύνες». Αργότερα το βράδυ έβγαλε γραπτή ανακοίνωση όπου ανέφερε ότι «ποτέ δεν μίλησε για πολιτικές ευθύνες». Όλα αυτά σε μία ημέρα. Επειδή ο υπουργός Άμυνας δεν διακρίνεται για την… επιπολαιότητά του, το συμπέρασμα ήταν ότι με τις δηλώσεις του περί «πολιτικών ευθυνών» απλώς προετοίμασε το έδαφος. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μεϊμαράκης αναλαμβάνει ρόλο «λαγού» μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.


Σχολιάστε εδώ