Αράπογλου: Δεν μιλάω με πολιτικούς

Προφανώς την καλύτερη. Αυτό όμως μπορεί να συμβαίνει με όλους αλλά δεν συμβαίνει και με τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Τάκη Αράπογλου, ο οποίος για τους υπουργούς που τον επέλεξαν γι’ αυτή τη θέση δεν τρέφει καμία εκτίμηση!

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, γυναίκα υπουργός, μιλώντας στους συναδέλφους της, αποκάλυψε ότι ο κ. Αράπογλου όταν απευθύνθηκε σ’ αυτόν απαξίωσε να της απαντήσει, λέγοντας ότι αυτός είναι τραπεζίτης και δεν μιλάει με πολιτικούς!

Οι υπόλοιποι υπουργοί που άκουγαν συμφώνησαν με αυτά που είπε, προφανώς γιατί θα είχαν κι αυτοί παρόμοιες… εμπειρίες!

Στο μεταξύ, ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Σύμβουλος» της περασμένης Τετάρτης υποστηρίζει ότι ο Τ. Αράπογλου «διαπραγματεύθηκε» με τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη τη θέση του για να δεχθεί να μετάσχει η Εθνική Τράπεζα στο Σχέδιο Σωτηρίας των 28 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τ. Αράπογλου ζήτησε εγγυήσεις ότι θα παραμείνει αμετακίνητος στη θέση του και αφού τις πήρε, τότε είπε το «ναι» στο σχέδιο. Μάλιστα δεσμεύθηκε να απορροφήσει η Εθνική κάποιες μικρές τράπεζες στην περίπτωση που κινδυνεύσουν, για να μη χαλάσει η εικόνα της κυβέρνησης και τρωθεί το κύρος του τραπεζικού συστήματος.

Φαγωμάρα με Θωμόπουλο

Στο μεταξύ έχει ξεσπάσει, όπως φαίνεται, άγριος πόλεμος του Τ. Αράπογλου με τον γενικό διευθυντή Κ. Θωμόπουλο. Οι δύο πρώην φίλοι σήμερα είναι στα μαχαίρια, γιατί ο διοικητής πιστεύει ότι ο Θωμόπουλος τον υπονομεύει για να πάρει τη θέση του!

Μάλιστα τις προάλλες σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», στη στήλη που συνήθως γράφει η «Πανδώρα» αναφερόταν ότι ο «γκουρού» της Εθνικής συναντήθηκε με τον Χρυσοχοΐδη.

Ο Τ. Αράπογλου έγινε έξαλλος μʼ αυτό, καθώς θεώρησε δεδομένο ότι το δημοσίευμα το είχε δώσει ο Θωμόπουλος για να τον μειώσει. Έτσι η διαμάχη πήρε νέα τροπή και κανένας δεν γνωρίζει πού θα καταλήξει ή πού μπορεί να οδηγήσει.


Σχολιάστε εδώ