Αποφασίζομεν και διατάσσομεν: να διαγραφεί ο Αρσένης…

Πριν από μέρες τα κομματικά όργανα πληροφόρησης που διαθέτει το ΑΚΕΛ, το κόμμα του οποίου είναι Γενικός Γραμματέας ακόμα και, συνεπώς, προσωπικά υπεύθυνος και γι’ αυτά, απαίτησαν τη φίμωση όσων διαφωνούν με τη ρότα που έχει δώσει στο εθνικό αυτό θέμα. Μεταξύ εκείνων που, σύμφωνα με τα όργανα αυτά, «δεν δικαιούνται διά να ομιλούν», είναι και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης, ο έλληνας πολιτικός που θεμελίωσε τη μεγαλύτερη προσπάθεια αναβάθμισης του στρατηγικού ρόλου της Ελλάδας και της Κύπρου στην περιοχή: το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου. Τώρα, από τον κατάλογο όσων έλαβαν πρόσκληση του κ. Χριστόφια να παρευρεθούν στη δεξίωση που παρέθεσε στο «Ιντερκοντινεντάλ» απουσίαζε ο Γεράσιμος Αρσένης… Αυτός, που η (ακόμα) Κυπριακή Δημοκρατία τον τίμησε με την ανώτατη διάκρισή της, παρασημοφορώντας τον με τον Μεγαλόσταυρο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, δεν πήρε ποτέ την πρόσκληση με την οποίαν ο Πρόεδρος Χριστόφιας τίμησε την εθνική επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας, έστω και με σχεδόν δύο μήνες καθυστέρηση. Ο κ. Χριστόφιας, ή κάποιο όργανό του, αποφάσισε και διέταξε τη διαγραφή του κ. Αρσένη από τη λίστα αυτών που θα λάμβαναν την πρόσκλησή του.

Ακόμα κι αν από καλή θέληση παραβλεφθεί η ουσία του ατοπήματος αυτού και μείνουν ασχολίαστες η εμπάθεια και η μικρότητα που αναδύονται από τις πράξεις αυτές, είναι αδύνατον να μην αναζητηθούν ευθύνες είτε από τη διεύθυνση Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας του ίδιου του κ. Χριστόφια (αν έχει), είτε από την αντίστοιχη Διεύθυνση του Κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, είτε από τον εδώ Πρέσβη της Κύπρου, που δεν του επεσήμαναν ότι όσοι έχουν παρασημοφορηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία προσκαλούνται, απαρέγκλιτα, σε τέτοιες τιμητικές εκδηλώσεις.

Ο κ. Χριστόφιας φέρει προσωπικά την ευθύνη, όσο συνεχίζεται αυτή η απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι σε έναν από τους πιο συνδεδεμένους με τους αγώνες του κυπριακού ελληνισμού ελλαδίτες πολιτικούς. Εκτός αν αποδειχθεί πως αυτό δεν οφείλεται σε «άνωθεν οδηγίες», αλλά στα όργανά του -είτε κομματικά, είτε κρατικά- που παίρνουν αυτόβουλα και αυθαίρετα πρωτοβουλίες που τον εκθέτουν. Και οι συνέπειες θα πρέπει να είναι όχι μόνο η άμεση προσφορά εξηγήσεων αλλά και η, χωρίς καθυστέρηση, επιβολή κυρώσεων στους υπευθύνους αυτού του πρωτοφανούς νεοσταλινικού «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»…


Σχολιάστε εδώ