MUSIC + MEDIA

// Ανέβασε τον «Ελεύθερο Τύπο» η προσφορά του Ρέμου την προηγούμενη Κυριακή, αλλά όχι όσο θα περίμεναν. Η κυκλοφορία των 90.000 περίπου φύλλων (28.000 πάνω από την προηγούμενη Κυριακή) ήταν κοντά στον μέσο όρο του 2008 για την πεσμένη, πλέον, εφημερίδα.

// Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο Ρέμος επωφελήθηκε, εφόσον η διαφήμιση ήταν πάρα πολύ έντονη, ενώ δεν έπληξε την εμπορική κυκλοφορία εφόσον τα κομμάτια που δόθηκαν δεν ήταν οι επιτυχίες του άλμπουμ.

// Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που από τις πρώτες μέρες οι πωλήσεις στα ελάχιστα πλέον νόμιμα σημεία πώλησης φαίνεται να πηγαίνουν πολύ καλά.

// Η Universal έχει κάνει σημαντική συνεργασία με τον Όμιλο Μπόμπολα, αλλά και η ΕΜΙ δεν μένει στάσιμη. Σε συνεργασία με την Alpha Bank προσφέρει σε όλους τους κατόχους καρτών ειδικές προσφορές για να αποκτήσουν ιδιαίτερα κομμάτια του καταλόγου της. Ανάμεσα σε αυτά και η συλλογή του El Pecado «του πιο φημισμένου latin club restaurant», όπως διαβάζουμε…

// Το μουσικό τμήμα του Amazon, του μεγαλύτερου online καταστήματος, γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του και με την ευκαιρία αυτή δημιούργησε 100.000 νέα «ηλεκτρονικά καταστήματα» για καλλιτέχνες, στα οποία πουλά μουσική και merchandise τους.

// Πρόκειται ουσιαστικά για εμπορικά microsites καλλιτεχνών, όπως π.χ. www.amazon.com/coldplay, τα οποία έχουν cd, dvd, mp3, photo gallery και πολύ ακόμα υλικό για αυτούς.

// Μετά την EMI και η SonyBMG ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πώληση τραγουδιών χωρίς προστασίες (DRM) στο iTunes. Universal και Warner αντιστέκονται ακόμα, όχι όμως για πολύ.

// Το γεγονός ότι η Apple, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, συνεχίζει να ανακοινώνει αυξημένα αποτελέσματα και προβλέπει αύξηση στη χρήση των μουσικών της υπηρεσιών, δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

// Ο πόλεμος στην Ευρώπη εναντίον της πειρατείας συνεχίζεται με ένταση. Οι μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες στη Γαλλία ετοιμάζονται να μεταφέρουν τη μάχη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, μηνύοντας τις εταιρείες Vuze, LimeWire, Morpheus και Shareaza, επειδή με τις τεχνολογίες που αναπτύσσουν επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, την παράνομη διακίνηση μουσικής.

// Στην Αγγλία με πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωρεί η διαβούλευση για τη συνεργασία internet providers και πνευματικών δημιουργών για την πάταξη της πειρατείας. Η κυβέρνηση πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου σώματος, το οποίο θα ανήκει στην Ofcom και θα εποπτεύει τη διαδικασία αποκοπής όσων διακινούν παράνομα υλικό πνευματικής ιδιοκτησίας.

// Το ίδιο όργανο, το οποίο είναι αρκετά πιο δραστήριο από ό,τι το δικό μας ΕΣΡ και η ΕΕΤΤ, σε έρευνα που έκανε για την ηλεκτρονική μουσική, κατέγραψε ότι το 35% των βρετανών ακροατών ραδιοφώνου έχουν κατεβάσει τουλάχιστον μία φορά μουσική από το internet.

// Αναπάντεχη επιτυχία φαίνεται να έχει η υπηρεσία Hulu, η οποία δημιουργήθηκε πριν από έναν χρόνο από τη News Corp και το NBC. Σε αντίθεση με το YouTube (το concept του οποίου αντέγραψε), στο σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας του αναμένει να πιάσει 70 εκατομμύρια δολάρια διαφήμιση.

// Αυτά πιθανόν βλέπουν και στη χώρα μας ιδιοκτήτες μέσων και διαφημιστές και τρέχουν όλοι μαζί (ως συνήθως) στο web tv…


Σχολιάστε εδώ