«GOCULTURE.GR» ΠΡΟΣ 635.860 ΕΥΡΩ ΤΑ 160 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Σύμφωνα με την εταιρεία Frog on the Road, «η εκπομπή είναι μια καθημερινή 15λεπτη πολιτιστική ατζέντα με τις τρέχουσες εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού που θα παρουσιάζει σύντομα, περιεκτικά και με ʽʽφρέσκοʼʼ τρόπο το ελληνικό καλλιτεχνικό τοπίο».

Η εκπομπή, που μεταδίδεται από Τρίτη έως Σάββατο στις 22:45 στην ΕΤ1, έχει μεταξύ άλλων στόχο «να προβάλει όλες τις χορηγίες της ΕΡΤ». Όπως σημειώνεται, βασίζεται «σε μια έγκυρη πύλη πολιτιστικής ενημέρωσης», την www.gocultute.gr, όπως προκύπτει από το έγγραφο που υπογράφει ο Νίκος Βερβερίδης για τη «Frog on the Road ΑΕ Υπηρεσίες Διαφήμισης».

Σημειώνεται πως στο κόστος δεν συμπεριλαμβάνεται η εργοδοτική εισφορά, που ανέχεται σε 40.000 ευρώ (250 ευρώ το επεισόδιο), ενώ αντιθέτως στο ημερήσιο κόστος υπάρχει πρόβλεψη για ταξίδια εκτός Αθήνας, ύψους 100 ευρώ.

Όπως σημειώνει ο Δ. Γόντικας, «η ΕΡΤ δύναται να προσαυξήσει το κόστος της ανωτέρω σειράς κατά ποσοστό 20% ή 25% με τιμές μετρητοίς ή επί πιστώσει αντιστοίχως και να πωλήσει ίσης αξίας χρόνο σε διαφημιστική εταιρεία».

Για την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ΕΡΤ, του παραγωγού και της διαφημιστικής εταιρείας, αναφέρει στο τέλος της εισήγησής του ο διευθυντής Τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της σειράς, ο αρχισυντάκτης προβλέπεται να λαμβάνει το ποσό των 250 ευρώ ανά επεισόδιο, ο παρουσιαστής 120 ευρώ, ένας δημοσιογράφος 120 ευρώ και ένας ακόμη 100 ευρώ. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η ΕΡΤ, με αποδεδειγμένα ικανό πολιτιστικό τμήμα, δεν θα μπορούσε να παραγάγει εσωτερικά και με άλλο κόστος μια τέτοια καθημερινή εκπομπή.


Σχολιάστε εδώ