40.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ο Εφραίμ στη… Μολδαβία!

Έτσι το παιχνίδι θα συνεχίζει να παίζεται καθαρά επικοινωνιακά. Και σε αυτά τα πλαίσια θα αναμένονται οι -επόμενες- αποκαλύψεις, ορισμένες εκ των οποίων ίσως να αποδειχτούν και ανατρεπτικές! Ανατρεπτικές όταν λέμε, εννοούμε στο επίπεδο των εντυπώσεων.

Σήμερα βέβαια «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» θα αποκαλύψει -και αυτό ΔΕΝ είναι επικοινωνιακό παίγνιο!- ότι το Βατοπέδιο έχει φτάσει στο σημείο να διεκδικεί 40.000 στρέμματα ακόμα και στη Μολδαβία (!), με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί διπλωματικό πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας – Μολδαβίας!

Πάντως τη βδομάδα που πέρασε επικοινωνιακά την πήρε η κυβέρνηση. Πρώτον, λόγω της… έμπνευσης του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσουν για μάρτυρα στην Εξεταστική και μάλιστα μάρτυρα… ουσιώδη τη γνωστή -πλέον- κυρία Σωτηροπούλου, στην οποία στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ επένδυσε με… διθυραμβικό non paper by Καρχιμάκης με το οποίο γίνονταν η «μεγάλη αποκάλυψη» ότι η Σωτηροπούλου με την κατάθεσή της «ακούμπησε τον Καραμανλή»!

Δεύτερον, με την αποκάλυψη ότι ο εκ των εμπλεκομένων στο «πολύγωνο» Σωτηροπούλου – Κουκουβίνος – Πάπιστας – Κάνου και… πάει λέγοντας, συγκεκριμένα ο Πάπιστας, είχε συναντηθεί πριν δυο μήνες περίπου με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, τον οποίο ενημέρωσε για τον εκβιασμό που δέχονταν απ’ το ζεύγος Σωτηροπούλου – Κουκουβίνου.

Στη συνέχεια, και μετά τις διαστάσεις που πήρε η συγκεκριμένη αποκάλυψη, ο εκπρόσωπος υπέπεσε σε σωρεία αντιφάσεων (τουλάχιστον) με κορυφαία το να δηλώνει τη μια μέρα ότι ο Πάπιστας του είχε αναφέρει ονόματα (συνεπώς γνώριζε για τη… μεγάλη μάρτυρα Σωτηροπούλου!) και την ακριβώς επομένη να ισχυρίζεται το αντίθετο, προφανώς επειδή αντελήφθη τη μεγαλειώδη γκάφα του!

Έτσι όλη τη βδομάδα το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στη θέση του αμυνόμενου και έχασε πολύτιμους, επικοινωνιακά, πόντους.

Το περίεργο (;) βέβαια είναι ότι παρ’ όλα αυτά κάλυψε τον Παπακωνσταντίνου!

Σε σημείο που πολλοί να αναρωτιούνται αν υπάρχει συνενοχή και του Γιώργου στην όλη υπόθεση…

Νέες βόμβες!

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή και αλλού δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έπνεαν μένεα κατά του εκπροσώπου του κόμματος, με εκφράσεις όπως «μας κρέμασε», «μας αχρήστεψε», «τι να κάνουμε και τι να ρωτήσουμε τώρα πια»! Ενώ ασκούσαν δριμεία κριτική στον αρχηγό τους για την κάλυψη που του παρέσχε.

Επίσης, σχετικά με τη… μεγάλη μάρτυρα Σωτηροπούλου τα σχόλιά τους ήταν «την πατήσαμε», «να προσπαθήσουμε πάση θυσία να ξεχαστεί», ενώ έπνεαν τα μένεα κατά του Καρχιμάκη, του Ρόβλια, του Νιώτη και των λοιπών που «κάνανε παιχνίδι» μαζί της, μέσω των προσπαθειών αξιοποίησης της… μεγάλης μαρτυρίας της!

Στα πλαίσια που προαναφέραμε πάντως και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας και άλλες αποκαλύψεις ή «αποκαλύψεις», όπως:

1. Νέα στοιχεία που δείχνουν ότι Σωτηροπούλου και Κουκουβίνος δρούσαν από κοινού, παρά τους εκατέρωθεν ισχυρισμούς ότι ήσαν μεν ζευγάρι αλλά οι δραστηριότητές τους δεν συνέπιπταν. Μάλιστα κατά τις πληροφορίες μας θα πρόκειται για στοιχείο-βόμβα!

2. Στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η Σωτηροπούλου είχε πάει με τα στοιχεία που περιέφερε και στον Β. Βενιζέλο και, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, αυτός της απάντησε ότι δε βλέπει τίποτα το επιλήψιμο!

3. Ισχυρισμούς ότι τελικά ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε δει το επίμαχο dvd, παρά τη διαβεβαίωσή του ότι δεν το είχε δει!

4. Στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο Γ. Παπακωνσταντίνου τελικά είχε ενημερώσει τον Γιώργο για τα στοιχεία που του είχε δώσει ο Πάπιστας!

5. Αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες κι άλλοι στο ΠΑΣΟΚ γνώριζαν. Αναφέρεται, για παράδειγμα, το τοπικό στέλεχος στη Θεσσαλονίκη Κριθαρίδης, αλλά κι ο έτερος βουλευτής Κοζάνης Αθανασιάδης.

6. Ισχυρισμοί, σύμφωνα με τους οποίους η Σωτηροπούλου πριν πάει να καταθέσει είχε επικοινωνία με γνωστό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συμμετέχει στην εξεταστική!

7. Στοιχεία, τα οποία εμπλέκουν γνωστό καναλάρχη στο «πολύγωνο» Σωτηροπούλου – Κουκουβίνου – Πάπιστα…

Ήξεραν και σιωπούσαν απ’ το 2007!

«ΤΟ ΠΑΡΟΝ» ξαναφέρνει πάντως στην επικαιρότητα ένα ντοκουμέντο το οποίο είχε δημοσιεύσει ήδη απ’ τις 28 Σεπτέμβρη, αλλά είχε αγνοηθεί. Και πρόκειται για ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που δείχνει τη γενική αδιαφορία για τις καταγγελίες που σχετίζονταν με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Αποδεικνύει ότι σχεδόν όλοι ήξεραν, αλλά ουδείς τολμούσε να αγγίξει το σκάνδαλο, για… ευνόητους λόγους!

Συγκεκριμένα, στις 6 Ιουλίου 2007 ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ύστερα από συνεδρίασή του, εξέδωσε ένα ιστορικό ψήφισμα με το οποίο κατήγγειλε σοβαρές διαστάσεις του σκανδάλου, το οποίο τότε βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Το ψήφισμα στάλθηκε σε όλους (23) τους βουλευτές της Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, όλων των κομμάτων, τους τοπικούς φορείς, τον Εισαγγελέα Φλωρίδη, σωματεία, κινήσεις πολιτών κ.ά.

Δυστυχώς, ουδείς αντέδρασε τότε, αν και τα στοιχεία που περιείχε το ιστορικό ψήφισμα (πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ήταν ο κ. Γαρούφας) ήσαν τεκμηριωμένα.

Ουδείς!

Παρ’ όλα αυτά ο Δικηγορικός Σύλλογος με ένα μοναχικό αγώνα πέτυχε να διασώσει κάποιες εκτάσεις που διεκδικούσε η Μονή.

Και το θέμα, το μέγα θέμα, ξεχάστηκε…

Δυστυχώς…

(Το ψήφισμα το ξαναδημοσιεύουμε σήμερα, μπας και κάποιοι θυμηθούν…).

«Πρόκειται για Ρασπούτιν»!

Αποκαλύπτουμε και κάτι άλλο.

Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλιας βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη πρόσφατα, για την εθνική επέτειο, πήγε να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Ιουλιανός ο Παραβάτης», στο ΚΘΒΕ.

Στο διάλειμμα της παράστασης τον πλησίασαν τοπικοί παράγοντες και του μίλησαν για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους αποκάλυψε ότι:

Έχει δημιουργηθεί ακόμα και διπλωματικό θέμα απ’ τις δραστηριότητες του ηγουμένου Εφραίμ! Και αυτό επειδή διεκδικεί -με χρυσόβουλα- εκτάσεις περίπου 40.000 στρεμμάτων στη Μολδαβία!

Τους αποκάλυψε μάλιστα ότι ο Πρόεδρος της Μολδαβίας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, στη συνάντηση που είχαν έθεσε το θέμα διαμαρτυρόμενος!

Θεωρείται επομένως εύλογο μετά και απ’ αυτήν την αποκάλυψη ότι στην όλη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ακούστηκε ακόμα και η έκφραση «Ρασπούτιν»…

Περίεργες οι σχέσεις του Βατοπεδίου με τον Κάρολο της Αγγλίας

Σύμφωνα εξάλλου με άλλες εκτιμήσεις, έχουν σημασία και τα εξής τα οποία χρήζουν αναφοράς:

Για το σκάνδαλο πολλοί ήξεραν, όπως καθημερινά αποδεικνύεται, αλλά ουδείς μιλούσε. Και «ξαφνικά» άρχισαν να ακούγονται και να βγαίνουν στην επιφάνεια αποκαλύψεις μετά το βέτο του Καραμανλή στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια και μετά την εξέλιξη της «πολιτικής των αγωγών»…

Θα πρέπει να θεωρείται περίεργη η ξαφνική… έξαρση πίστης του διαδόχου πρίγκιπα Καρόλου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι μεταξύ των (ευγενών) «πιστών» της Μονής και φιλοξενείται σε ειδικό (πολυτελέστατο) χώρο…

Κάποιοι συνδέουν αυτήν τη διασύνδεση Εφραίμ – Καρόλου με την Κύπρο και ευρύτερα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην περιοχή…


Σχολιάστε εδώ