τυποΘεσσαλονίκη

~ Η κυκλοφορία του «Αγγελιοφόρου» την προηγούμενη βδομάδα ήταν: Δευτέρα 10/11 6.530, Τρίτη 11/11 6.360, Τετάρτη 12/11 7.030, Πέμπτη 13/11 7.340, Παρασκευή 14/11 5.990, Σάββατο 15/11 6.150, Κυριακή 16/11 21.640.

~ Τρία φύλλα συμπλήρωσε το «Κεντρί της Θεσσαλονίκης» και ο διευθυντής του, Βασίλης Κοντογουλίδης, αποχώρησε εγκαταλείποντας το εγχείρημα. Η ρήξη ήρθε λόγω της επιμονής των δύο εκδοτών (Καραμανλή και Παπασταθόπουλου) να δημοσιεύονται στην εφημερίδα ανυπόγραφα κείμενα, τα οποία δεν γνωρίζει ούτε ο διευθυντής. Υπήρχαν κι άλλα προβλήματα, καθώς οι δύο εκδότες είχαν ζητήσει την απόλυση δύο συντακτών (Κουφοκώστα και Κυφωνίδη) τους οποίους είχε φέρει στην εφημερίδα ο Βασίλης.

~ Η φασαρία δημιουργήθηκε για ένα εκτενές δημοσίευμα μειωτικό για την αντίπαλο του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, το οποίο ενόχλησε ακόμη και τον Κοντογουλίδη, που αντέδρασε ζητώντας εξηγήσεις.

~ Στη θέση του Κοντογουλίδη η Μελίνα Καραπαναγιωτίδου, στενή συνεργάτις του διαδόχου του Κοντογουλίδη στη διεύθυνση ειδήσεων της ΕΤ3 Χρήστου Νικολαΐδη, ανθρώπου του στενότατου επιτελείου του Παπαγεωργόπουλου.

~ Πιο ευανάγνωστος και πιο ευχάριστος πλέον ο «Αγγελιοφόρος», μετά τις αλλαγές στο lay-out της εφημερίδας. Εύγε στα παιδιά του ατελιέ, γιατί όπως έμαθα οι αλλαγές έγιναν από τους ανθρώπους της εφημερίδας.

~ Νέο διευθυντήριο στα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα εγκατέστησε ο Απόστολος Τσουρέκας, διαδεχόμενος στη θέση του επικεφαλής τον αποθανόντα Σταμάτη Καραμανλή. Το διευθυντήριο αποτελούν ο δημοσιογράφος Αντώνης Οραήλογλου, ο οποίος προαλείφεται για γενικός διευθυντής, ο διαφημιστής Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο συνταξιούχος παραγωγός της ΕΡΤ Ηλίας Πανάς και ο γνωστός δημοσιοσχετίστας Άγης Κυνηγόπουλος.

~ Οι επιλογές του Τσουρέκα έχουν προκαλέσει τους υπόλοιπους γαλάζιους των δημοτικών ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης. Πρώτος από όλους αντέδρασε ο Γιώργος Αδάμ, ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν θέλει «να του φορέσουν καπέλο» τον Οραήλογλου. (Σήμερα ο Αδάμ είναι διευθυντής στο ραδιόφωνο και ο Αντώνης στην τηλεόραση.) Μάλιστα ο Αδάμ αφήνει υπονοούμενα για κρυφή συνεργασία του Οραήλογλου με κάποιους δημοσιογράφους του ραδιοφώνου, οι οποίοι, όπως εκτιμά, καιροφυλακτούν επιβουλευόμενοι τη θέση του. Μύλος…

~ Το κλίμα φορτίστηκε κι άλλο όταν έγινε γνωστή η σύναψη νέων συμβάσεων συνεργασίας των FM100 και TV 100 με γόνο μέλους του νέου διευθυντηρίου, με τραγουδίστρια νυχτερινών κέντρων και με… λετονή καλλονή, την ίδια ώρα που απολύονται αρκετοί παραγωγοί και διοικητικοί υπάλληλοι που απασχολούνταν ως συμβασιούχοι και οι συμβάσεις τους έληξαν.

~ Μαγκιά του Χρήστου Τελίδη να αρνηθεί να δει το βίντεο με τους Καραμπέρη – Κουκουβίνο που περιέφερε ο Πάπιστας. Μεγάλη μαγκιά, που αποδεικνύει πως όταν είσαι πεντακάθαρος –τρελός λένε κάποιοι– δεν πέφτεις σε παγίδες, ούτε έρχεσαι στη δύσκολη θέση να προσπαθείς εκ των υστέρων να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα…

~ Τη διαγραφή της γενικής διευθύντριας της ΕΡΤ3 Θάλειας Ιωαννίδου για δύο χρόνια και του διευθυντή ειδήσεων του καναλιού για έξι μήνες από τα μητρώα της Ένωσης αποφάσισε το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, για την απόφασή τους να απαγορεύσουν τη μετάδοση ανακοίνωσης της ένωσης από το κρατικό κανάλι. (Άραγε αν δεν ήταν δική τους υπόθεση, θα επιβαλλόταν ανάλογη ποινή για είδηση σημαντική που δεν μεταδόθηκε – και όχι μόνο σήμερα αλλά και επί άλλων κυβερνήσεων;).

~ Το πειθαρχικό ασχολήθηκε με την υπόθεση ύστερα από την καταγγελία των δύο από το ΔΣ και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση. Το γεγονός ότι ο Νικολαΐδης έπεσε στα… μαλακά αποδίδεται στη στάση που κράτησε στην απολογία του, όπου υποστήριξε ότι ο ίδιος ήθελε να μεταδοθεί η ανακοίνωση αλλά… η Θάλεια δεν τον άφησε.

~ Η εξέλιξη δημιουργεί μείζον θέμα για την ΕΡΤ και την εποπτεύουσα αρχή –τη ΓΓΕ-ΓΓΕ– καθώς είναι η πρώτη φορά, που διευθυντικά στελέχη της κρατικής τηλεόρασης τιμωρούνται με διαγραφή για τον τρόπο που ασκούν τα καθήκοντά τους.

~ Πέρα από το θέμα δεοντολογίας που τίθεται, με ενδιαφέρον αναμένουμε να δούμε τι θα πράξει ο πρόεδρος της ΕΡΤ3 Τάσος Σπηλιόπουλος, ο οποίος είχε προειδοποιήσει αμφότερους ότι θα ζητήσει τις παραιτήσεις τους στην περίπτωση που αυτοί διαγραφούν από την Ένωση Συντακτών.

~ Το ποσόν των 4 εκατ. ευρώ ζητά με αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμερές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης από την ΕΤ3 το Κόμμα Καταναλωτών Ελλάδος και ο πρόεδρός του Ν. Τσουκανάρας.Αιτία της αγωγής, που θα συζητηθεί στις 14/1/09, η προβολή συνέντευξης Τύπου του προέδρου του κόμματος με εξευτελιστικούς υπότιτλους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην αγωγή, το όνομα του κ. Τσουκανάρα εμφανίστηκε ως «Τσουνάρας», ενώ ως ιδιότητά του ανέφερε «πρόεδρος Κομμάτων Καταναλωτών Ελλάδος» αντί του ορθού «Πρόεδρος του Κόμματος Καταναλωτών Ελλάδας». Ο κ. Τσουκανάρας θεώρησε ότι οι παραποιήσεις αυτές έγιναν εσκεμμένα για να θιγεί η υπόληψή του και να απαξιωθεί το κόμμα του, γι’ αυτό και ζητάει από την ΕΤ3 να του καταβληθούν 4 εκατ. ευρώ!

~ Σε επιστολή του αναγνώστης της στήλης μάς γράφει: «Στο δημοσίευμά σας στο φύλλο της Κυριακής, αναφερόμενοι στον νέο πρόεδρο της δημοτικής τηλεόρασης και ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ευχηθήκατε “καλά ξεμπερδέματα”. Αυτό οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πολύ δύσκολο, γιατί ο συγκεκριμένος πρόεδρος σε μια δύσκολη εποχή απολύει εργαζομένους με την πρόφαση της δήθεν διαφάνειας, την οποία διαφάνεια ως αντιδήμαρχος οικονομικών την είχε… λησμονήσει, κάνει δε νέες τοποθετήσεις και προσλήψεις ατόμων με μοναδικά προσόντα την… ομοιότητά τους με τον Αρ. Μάτσα του ελληνικού κινηματογράφου…».


Σχολιάστε εδώ