Σε καθεστώς διάσωσης ο Όμιλος Καλοφωλιά

Η υπαγωγή της πρώτης εταιρείας ΜΜΕ σε επιχειρηματικό σχέδιο διάσωσης από την κυβέρνηση είναι γεγονός. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και του υφυπουργού Γ. Παπαθανασίου, ο Όμιλος Καλοφωλιά ΑΕ εντάσσεται σε επιχειρηματικό σχεδίου διάσωσης (άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3299/2004) με χορήγηση δανείου ύψους 1.080.000 ευρώ, με επιτόκιο ύψους τουλάχιστον 6,42%.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, για τους τόκους και το κεφάλαιο του δανείου «θα παρασχεθεί εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2322/1995». Οι όροι χορήγησης της ενίσχυσης διάσωσης είναι οι εξής:
– Η διάρκεια του δανείου ορίζεται στους 6 μήνες, ήτοι η εξόφλησή του θα πραγματοποιηθεί εντός 6 μηνών από την καταβολή της πρώτης δόσης.
– Η ανωτέρω προθεσμία παρατείνεται εφόσον εντός προθεσμίας 6 μηνών από την ημερομηνία έγκρισης της ενίσχυσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ήτοι από 4/7/2008, υποβληθεί στην Επιτροπή σχέδιο αναδιάρθρωσης.
– Στην περίπτωση μη πλήρωσης της προϋπόθεσης της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού το δάνειο επιστρέφεται εντός 6 μηνών από την καταβολή της πρώτης δόσης του.

Σημειώνεται πως ο έλεγχος της εφαρμογής των διατάξεων της απόφασης, καθώς και η αντιμετώπιση στα πλαίσια αυτής των προβλημάτων που θα ανακύπτουν κατά την υλοποίηση, σε σχέση με τις διατάξεις του ν. 3299/2004 και της κοινοτικής νομοθεσίας, ανατίθενται στη Διεύθυνση Έγκρισης και Ελέγχου Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Φορέας του επιχειρηματικού σχεδίου διάσωσης είναι η Όμιλος Καλοφωλιά ΑΕ, εταιρεία που είναι εγκατεστημένη στην Αττική, απασχολεί 280 εργαζομένους και δραστηριοποιείται στις εκδόσεις εφημερίδων («Εξπρές»), στη διοργάνωση εκθέσεων, στις εκτυπωτικές εργασίες τρίτων και στον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορίας. Η μετοχική της σύνθεση είναι: Γιώργος Καλοφωλιάς 46%, Δημήτρης Καλοφωλιάς 21,68%, Kapa-Phone 15%, Αμαλία-Αλίντα Καλοφωλιά 14,53% και Μαρίνα Καλοφωλιά 2,79%.


Σχολιάστε εδώ