Σε «θέση μάχης» οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ

«Βράζει» ο χώρος της ΔΕΗ, καθώς οι εργαζόμενοι ξεκινούν νέα εκστρατεία ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού και προειδοποιούν για νέες δυναμικές εκδηλώσεις, σκοπεύοντας στη μεταβολή της κυβερνητικής πολιτικής για το μέλλον της επιχείρησης, αλλά και στην απομάκρυνση του διοικητή Τ. Αθανασόπουλο ο οποίος ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς των 500 εκατ. ευρώ που καταγράφεται ετησίως, όπως καταγγέλλει η ΓΕΝΟΠ.

Υπενθυμίζεται πως η κλαδική ομοσπονδία έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των μελών της διοίκησης της ΔΕΗ για απιστία και αναμένεται η εισαγγελική απόφαση.

Οι δυναμικές αντιδράσεις των εργαζομένων, σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον, έχουν ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μην επαναφέρει στο προσκήνιο τα σχέδιά της για «τεμαχισμό» της ΔΕΗ, ενώ κόντρες έχουν ξεσπάσει ανάμεσα στη συνδικαλιστική ηγεσία αν στόχος των κινητοποιήσεων πρέπει να είναι, εκτός από τον κ. Αθανασόπουλο, και η κυβέρνηση της ΝΔ. Το «δίλημμα» θέτουν τα στελέχη της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που όμως δεν στηρίζονται από τους απλούς εργαζόμενους που ανήκουν στην παράταξη και οι οποίοι θεωρούν συνένοχη την κυβέρνηση τόσο για την απαξίωση της επιχείρησης όσο και για τη διατήρηση στη θέση του τού διοικητή, που επέτρεψε «εκατομμύρια ευρώ να πηγαίνουν στις τσέπες ιδιωτών».

Ως προς την υπαναχώρηση του κ. Αθανασόπουλου, αντί της αύξησης του 35% σε έξι χρόνια μείωση στο 23%, εξαναγκαζόμενος από την οικονομική συγκυρία, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Νίκος Φωτόπουλος δεν δίστασε να αναφωνήσει ειρωνικά ότι «πρόκειται για θαύμα!» και επανέλαβε πως «στη ΔΕΗ έχει στηθεί τρελό φαγοπότι σε βάρος της επιχείρησης και των καταναλωτών».


Σχολιάστε εδώ