Πτώση αξιών…

Φαίνεται πως για κάποιους τα πραγματικά προβλήματα στον τόπο μας δεν είναι αυτά που όλοι βιώνουμε, αυτά που όλοι αναγνωρίζουμε. Πρώτιστο μέλημα και καθήκον δεν είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ανεργίας, που χτυπά όλο και περισσότερα ελληνικά σπίτια. Μιας ακρίβειας της οποίας τα μεγάλα θύματα είναι οι λεγόμενοι «μη προνομιούχοι» και οι οικογένειές τους. Με τον τρόπο που λειτουργεί το οικονομικό σύστημα στη χώρα μας, βασικά καταναλωτικά είδη, όπως το κρέας, τα φρούτα, τα λαχανικά έχουν μετατραπεί σε «χρηματιστηριακά» είδη.

Φθάσαμε στο σημείο να θεωρούμε πραγματικά προβλήματα το δίδυμο Καρβέλλα – Πάνια που ισχυρίζονται πως κακοποιήθηκαν και υβρίσθηκαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να κάνουν έναν τυπικό έλεγχο, όπως κάνουν καθημερινά σε εκατοντάδες πολίτες, προκειμένου να προστατεύσουν από τους κακοποιούς το κοινωνικό σύνολο.

Είναι οι φύλακες της διπλανής πόρτας, τα δικά μας παιδιά, Ελληνόπουλα που μοχθούν καθημερινώς στις επικίνδυνες σημερινές πόλεις, θέτοντας τη ζωή τους σε συνεχή κίνδυνο με αντάλλαγμα μισθούς πείνας γι’ αυτούς και τις οικογένειες τους.

Όταν έχουμε εγκληματικές πράξεις από κακοποιά στοιχεία, ζητούμε την έγκαιρη και δυναμική παρέμβαση της Αστυνομίας.

Όταν κάνει τη δουλειά της, πάλι αντιδρούμε και διερωτώμεθα γιατί μας ενοχλούν. Θέλουμε λοιπόν Αστυνομία που να επιβάλλει τον νόμο και την τάξη προς όφελος των πολιτών αυτής της χώρας ή θέλουμε αστυνομικά όργανα μαριονέτες στην υπηρεσία των πολιτικών και των καλλιτεχνών;

Και επί της ουσίας. Ποιοι είναι ο κ. Καρβέλλας και η κ. Πάνια; Έγιναν γνωστοί, ο πρώτος για τη μουσική που γράφει και που την επομένη ο λαός την έχει ξεχάσει, και η δεύτερη για την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών που καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια δυστυχισμένων ανθρώπων της χώρας μας.

Τι πρόσφεραν ή τι προσφέρουν στην κοινωνία και στα παιδιά μας; Δείγματα αξιοπρέπειας, ήθους, ανθρώπινης περηφάνιας, σεβασμού των συνανθρώπων τους;

Δυστυχώς, όμοιοί τους, «αστέρες» της τηλεόρασης έδωσαν βήμα στον κ. Καρβέλλα και την κ. Πάνια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Έγινε όμως το ίδιο και για τα αστυνομικά όργανα που εμπλέκονται στην υπόθεση; Αυτή δυστυχώς είναι η Δικαιοσύνη της σημερινής ελληνικής τηλεόρασης.

Όμως, όταν υπάρχουν δημοσιογράφοι σαν τον αείμνηστο, πλέον, Γιώργο Κοίλιαρη, που άφησε την τελευταία του πνοή κυνηγώντας την είδηση, πιστεύω πως υπάρχει πάντα η ελπίδα του καλύτερου.

Αυτήν τη χώρα έχουν τιμήσει επίσης με την παρουσία τους καλλιτέχνες με τεράστιο έργο, αλλά και με ύφος και ήθος που έγινε παράδειγμα για τους νέους. Ας παραδειγματισθούν από αυτούς ο κ. Καρβέλλας και η κ. Πάνια. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις!

Παναγιώτης Αποστόλου

Μέλος ΕΓ ΛΑΟΣ


Σχολιάστε εδώ