Πήγαν να τα φορτώσουν όλα στον Αβραμόπουλο

Κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση έχουν συνηθίζει να εφαρμόζουν το δόγμα της συλλογικής ευθύνης όταν πρόκειται να καλύψουν δικές τους αδυναμίες και παραλείψεις. Δηλαδή πετάμε την μπάλα στην εξέδρα μήπως και κερδίσουμε χρόνο.

Κάπως έτσι έγινε και πρόσφατα με την περίπτωση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, που πήγαν να του φορτώσουν τα προβλήματα με τις πληρωμές που παρουσιάζονται στους προμηθευτές των φαρμάκων και άλλων προϊόντων που χρειάζονται τα νοσοκομεία. Την ευθύνη των πληρωμών την έχει αποκλειστικά το υπουργείο Οικονομικών και ο εκάστοτε υπουργός ο οποίος προγραμματίζει τις πληρωμές μέσω των δημόσιων ταμείων. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις προσλήψεις, όπου ακόμη κι αν έχουν περάσει από το ΑΣΕΠ και ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία της πρόσληψης, η τοποθέτηση για παράδειγμα νοσηλευτών στις οργανικές τους θέσεις μπορεί να καθυστερήσει ακόμη και για μήνες αν ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει αποδεσμεύσει το απαραίτητο κονδύλι για τη μισθοδοσία τους.

Βέβαια κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας όλα αυτά αποσιωπήθηκαν…

Όμως το πολιτικό θέμα παραμένει και γίνεται μέγα όταν μέσα στην κυβέρνηση πλέον λειτουργούν φατρίες, υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίες δεν διστάζουν να υπονομεύσουν ακόμη και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη μόνο και μόνο για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες και λάθη. Ο πρωθυπουργός όμως τι κάνει; Δεν τα βλέπει; Και τρέχει κατόπιν εορτής…


Σχολιάστε εδώ