Πάλι πάνε πίσω τα νέα μισθολόγια στο Δημόσιο

Μια ακόμη χρονιά κοροϊδίας των δημοσίων υπαλλήλων για το θέμα της καθιέρωσης νέων μισθολογίων στο Δημόσιο. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δεν έχει τηρήσει ούτε την καθιερωμένη συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ πριν από την κατάθεση του Προϋπολογισμού του 2009.

Οι επικεφαλής του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος, Ηλ. Βρεττάκος, Ηλ. Ηλιόπουλος και Δημ. Αγιαβανάκης δεν διστάζουν να πουν πως ο υπουργός Οικονομικών «κρύβεται» προκειμένου να αποφύγει να αναλάβει τις ευθύνες της κυβέρνησης για το Ταμείο Πρόνοιας και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των συνταξιούχων του Δημοσίου, «μπαλάκι» που του πέταξε η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πετραλιά.

Πάντως ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ κ. Ηλιόπουλος υποστηρίζει πως υπάρχουν ακόμη περιθώρια για να μιλήσει η κυβέρνηση για το νέο μισθολόγιο, ενώ αντιθέτως ο εκπρόσωπος της Αυτόνομης Παρέμβασης κ. Βρεττάκος επισημαίνει πως στο προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν υπάρχει εγγραφή κονδυλίων για το μισθολόγιο, προβλέποντας πως αν η κυβέρνηση μιλήσει για το θέμα, θα αφορά σε παραπομπή του για άλλη μια φορά στο… μέλλον. Ο κ. Βρεττάκος καταγγέλλει ακόμη την κυβέρνηση για αναλγησία απέναντι στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, υπενθυμίζοντας ότι ακόμη εκκρεμεί συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Υγείας Δημ. Αβραμόπουλο, την οποία ο ίδιος είχε υποσχεθεί στην ηγεσία της οργάνωσης.


Σχολιάστε εδώ