Οι βουλευτές έχουν τον λόγο

>Ασάφεια ως προς τον ακριβή προϋπολογισμό του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ επικαλείται με ερώτησή της προς τον κ. Σπηλιωτόπουλο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα Γκερέκου και ζητά συγκεκριμένα στοιχεία για το «ποια έργα τουριστικής υποδομής εκτελεί αυτήν τη στιγμή το υπουργείο και ποια ο ΕΟΤ», καθώς και για το «ποια έργα τουριστικής υποδομής του ΕΣΠΑ εκτελούνται τη στιγμή αυτή και ποια η απορροφητικότητά τους».

>Ερώτηση με θέμα τη νέα απόπειρα της κυβέρνησης να διευκολύνει θεσμικά τις επιδιώξεις των εταιρειών εξόρυξης χρυσού στη Θράκη κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά από τον κ. Σουφλιά να κλείσει κάθε δυνητικό «παράθυρο» εξυπηρέτησης των εταιρειών χρυσού και να προστατέψει την τοπική κοινωνία από περιβαλλοντικές περιπέτειες.

>Με αφορμή δημοσιεύματα στον ελληνικό αλλά και τον τουρκικό Τύπο για την ύπαρξη σχεδίου ανακατασκευής του αρχαίου ελληνικού ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο, η βουλευτής της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου ερωτά τους υπουργούς Πολιτισμού και Εξωτερικών σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί έναντι της τουρκικής πλευράς, αλλά και του συμπράττοντος Ινστιτούτου Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης, προκειμένου να αποτραπεί το επιχειρούμενο εγχείρημα.

>Για την προοπτική της ΛΑΡΚΟ και με βάση ποιο επιχειρηματικό σχέδιο ερωτά τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνα Περλεπέ – Σηφουνάκη καταγγέλλοντας ταυτόχρονα συνέχιση της κακοδιαχείρισης από τη νέα διοίκηση μετά και την πρόσφατη διευθέτηση – «σπάσιμο» των προθεσμιακών συμβολαίων πώλησης νικελίου. Επίσης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ερωτά τους δύο υπουργούς «πόσα χρήματα έχασε συνολικά, αλλά και κατ’ έτη η ΛΑΡΚΟ από την προπώληση νικελίου».

>Την ανάγκη λήψης μέτρων για τη διευκόλυνση των επαγγελματιών ώστε να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και στις φορολογικές τους εκκρεμότητες, με τη ρύθμιση νέων τακτικών φορολογικών ελέγχων, επισημαίνει με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομίας ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου. Με άλλη ερώτησή του, εξάλλου, ο κ. Καράογλου θέτει προς την υπουργό Απασχόλησης το θέμα της απουσίας προσωπικού ασφαλείας στα γραφεία του ΟΠΑΔ Θεσσαλονίκης.

>Την κατ’ εξαίρεση αποζημίωση των σπαραγγοπαραγωγών από τον ΕΛΓΑ, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής του 2008, η οποία προκαλεί μεγάλη ζημιά στο εισόδημα των αγροτών, ζητούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης 12 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Ιορδάνη Τζαμτζή. Την πρόταση υποστηρίζουν βουλευτές της ΝΔ απ’ όλους τους νομούς της χώρας με παραγωγή σπαραγγιών: από την Καβάλα οι Γ. Καλαντζής, Ν. Παναγιωτόπουλος και Δημ. Χριστοφιλογιάννης, από τον Έβρο οι Αλέξ. Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, από την Ημαθία οι Μιχ. Χαλκίδης, Ηλ. Φωτιάδης και Λαζ. Τσαβδαρίδης, από τις Σέρρες ο Αναστ. Καρυπίδης, από την Αιτωτολοακαρνανία ο Δημ. Σταμάτης και από την Πιερία ο Κ. Κουκοδήμος.


Σχολιάστε εδώ