Ξέσπασμα Ρομπόλη

Κραυγή αγωνίας -και δημοσίως μάλιστα- από τον επιστημονικό διευθυντή του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ καθηγητή κ. Σάββα Ρομπόλη: «Η οικονομική και πολιτική ελίτ υπονομεύει το Ινστιτούτο Εργασίας». Η δήλωση-βόμβα έγινε στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου «Το ασφαλιστικό δίκαιο. Για κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία» του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λουκά Αποστολίδη για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, και όταν ο τελευταίος μίλησε επαινετικά για το έργο του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Πάγωσε το πολυπληθές ακροατήριο, όμως το ξέσπασμα του κ. Ρομπόλη έρχεται να δικαιώσει τις εκτιμήσεις μας ότι εξυφαίνεται στρατηγικό σχέδιο συστηματικής υπονόμευσης του Ινστιτούτου Εργασίας.

Ερωτηματικά προκαλεί και ημερίδα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ερήμην του κ. Ρομπόλη και των συνεργατών του, που προσφάτως παρουσίασαν ανάλογη έρευνα. Η έρευνα μαθαίνουμε ότι «πληρώθηκε» με 150.000 ευρώ και διεξήχθη από καθηγητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Τη συνεργασία ΙΝΕ (;) με το διδακτορικό πρόγραμμα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αναπτύξει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου κ. Γ. Παναγόπουλος.


Σχολιάστε εδώ