Κρατούν μυστικό το πακέτο για τους φτωχούς!

Με το νέο προϋπολογισμό προσφέρουν… χαρτζιλίκι 61 λεπτών τη μέρα στους ασθενέστερους!

Το οικονομικό επιτελείο πραγματικά εξαντλεί τα όρια υπομονής και ανοχής της κοινής γνώμης, με τις μεθοδεύσεις του σχετικά με το περιβόητο «πακέτο» για τους ασθενέστερους, που υποτίθεται ότι θα μοιρασθεί από το νεοσύστατο Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής.

Ενώ οι ρυθμίσεις χρηματοδότησης των τραπεζών εκπονήθηκαν και πέρασαν από τη Βουλή μέσα σε μερικές εβδομάδες, για τα μέτρα υπέρ των ασθενέστερων το μόνο που είχε να ανακοινώσει ο κ. Αλογοσκούφης, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό, ήταν ότι έχουν εγγραφεί κονδύλια 450 εκατ. ευρώ το 2009, που θα κατευθυνθούν στο νέο Ταμείο. Όμως, ούτε αυτήν τη φορά κατάφερε ο υπουργός Οικονομίας να ανακοινώσει ποια μέτρα θα χρηματοδοτηθούν και παρέπεμψε σε μεταγενέστερες ανακοινώσεις, ενώ υποτίθεται ότι οι σχεδιασμοί άρχισαν εδώ και πολλούς μήνες, προαναγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ και αποτελούν βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης!

Με τα 450 εκατ. ευρώ, πάντως, τα 2 εκατομμύρια των «επίσημα» φτωχών της χώρας μας (ένας στους πέντε πολίτες) θα πάρουν από 225 ευρώ τον χρόνο, που ισοδυναμεί με «χαρτζιλίκι» 61 λεπτών την ημέρα. Δηλαδή, αν προσθέσουν άλλα 19 λεπτά θα τους φθάσουν για να αγοράσουν ένα εισιτήριο συγκοινωνιών! Τα μισά από τα εγγεγραμμένα κονδύλια αναμένεται ότι θα αξιοποιηθούν για να χρηματοδοτηθεί ένα «καχεκτικό» και εξαιρετικά επιλεκτικό επίδομα θέρμανσης, ενώ για τα άλλα μισά «κυκλοφορούν» πολλά σενάρια αξιοποίησης, που μάλλον δεν είναι άξια αναφοράς.


Σχολιάστε εδώ