Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ

Μια Ένωση η οποία σε μια από τις χειρότερες χρονιές της βλέπει την ανάκαμψη στο πρόσωπο του σερβοέλληνα τεχνικού, με τον οποίο στον πάγκο της έχει γνωρίσει ορισμένες από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που έβαλε τελευταίο απʼ όλα το οικονομικό για την επιστροφή του στην ΑΕΚ (συμφώνησε σε 450.000 ευρώ τον χρόνο αντί 700.000 που θα έπαιρνε αν πήγαινε στον Αστέρα Τρίπολης), ελπίζει από την πλευρά του, πέραν της αγωνιστικής ανάκαμψης της ομάδας, σε αποκατάσταση της υστεροφημίας του για τα όσα έγιναν το καλοκαίρι του 1996 όταν άφησε την Ένωση για τον Ολυμπιακό, αλλά και το 2002 όταν επέστρεψε στην ΑΕΚ και υπήρξαν πολύ μεγάλες αντιδράσεις από τον κόσμο, που τελικά τον ανάγκασαν σε αποχώρηση. Αυτήν τη φορά, στην τρίτη του πια θητεία στον πάγκο του Δικέφαλου, ο Ντούσκο είναι αποφασισμένος να πετύχει στον αγωνιστικό τομέα, αλλά και να κλείσει την ανοιχτή πληγή με τους οπαδούς, δύο πράγματα που είναι αλληλένδετα, αφού αν η ΑΕΚ πάει καλά υπό τις οδηγίες του και επιστρέψει στις επιτυχίες, λίγοι θα είναι αυτοί που θα επιμένουν να αντιδρούν και να αποδοκιμάζουν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος, αποφασισμένος να πετύχει την ανάκαμψη της ΑΕΚ, ζήτησε ήδη από τη διοίκηση και τους μετόχους να ενισχύσουν την ομάδα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Μεγάλα ονόματα
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, στις συζητήσεις που έκανε με τους μετόχους της ΠΑΕ αυτές τις ημέρες, τους παρέδωσε και σχετική λίστα για την ενίσχυση της ομάδας. Μια λίστα η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες μας περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα και παίκτες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ΑΕΚ να ανακάμψει και να διεκδικήσει μέχρι και το πρωτάθλημα, αν και όλοι στο «Δικέφαλο» γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο. Ο Ντούσκο πάντως πήρε τη διαβεβαίωση των μετόχων -ακόμη και του Νίκου Νοτιά που βρίσκεται στις ΗΠΑ- ότι θα βάλουν το χέρι στην τσέπη και θα ενισχύσουν την ομάδα. Μια διαβεβαίωση που ήταν μέσα στις εγγυήσεις που ήθελε ο κ. Μπάγεβιτς για να πει το «ναι». Πρώτα απ’ όλα ο μεγάλος στόχος είναι η επιστροφή του Κώστα Κατσουράνη από την Μπενφίκα, η οποία είχε συζητηθεί και πέρσι το καλοκαίρι, αλλά τελικά το οικονομικό και οι απαιτήσεις των «Αετών της Λισαβόνας» στάθηκαν εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί. Πέραν του Κώστα Κατσουράνη υπάρχουν και άλλοι διεθνείς με την εθνική ομάδα των ανδρών, τους οποίους ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα ήθελε στην ομάδα. Το όνομα του Γιούρκα Σεϊταρίδη είναι δεύτερο στη λίστα του σερβοέλληνα τεχνικού προκειμένου να καλυφθεί η θέση στο δεξί άκρο της άμυνας στην οποία υπάρχει πρόβλημα. Αν η ΑΕΚ δεν καταφέρει τελικά να συμφωνήσει με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Σεϊταρίδη, τότε η Ένωση θα κινηθεί για την απόκτηση του Γιάννη Μανιάτη του Πανιωνίου, με τον οποίο φέρεται να έχει ήδη γίνει επαφή. Από τον Πανιώνιο η ΑΕΚ καλοβλέπει και καλοέβλεπε και πριν τη συμφωνία με τον Μπάγεβιτς και τον Γρηγόρη Μάκο, έναν επίσης νεαρό και πολύ καλό ποδοσφαιριστή.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θέλει και ενίσχυση στην επίθεση και προς αυτήν την κατεύθυνση έχει ζητήσει την απόκτηση ενός παίκτη, που δεν αποκλείεται να είναι και αυτός έλληνας διεθνής με την εθνική ομάδα των ανδρών. Ο Φάνης Γκέκας που αγωνίζεται στο γερμανικό πρωτάθλημα και την Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι ο πρώτος στόχος για τον Ιανουάριο, ενώ η ΑΕΚ και ο ίδιος ο Ντούσκο πολύ θα ήθελαν να εντάξουν στο δυναμικό της ομάδας τον Γιώργο Σαμαρά της Σέλτικ, περίπτωση όμως που είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Χολωμένος ο «Τίγρης»
Στα διοικητικά τώρα, εντός των ημερών αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το όνομα του νέου προέδρου της ΑΕΚ, με την περίπτωση του Τάκη Κανελλόπουλου να φαντάζει πλέον απίθανη, μιας και ο Α΄ αντιπρόεδρος δεν θέλει τελικά να βγει μπροστά. Έτσι, όλα δείχνουν ότι ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς, που διαμένει μόνιμα στις ΗΠΑ, θα είναι αυτός που θα αναλάβει την προεδρία της Ένωσης, χωρίς να αποκλείονται και οι εκπλήξεις.

Το ζητούμενο πλέον, μετά την έλευση και του Ντούσαν Μπάγεβιτς, είναι τι θα κάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και αν θα αναλάβει ρόλο στην Ένωση. Ο Τίγρης φέρεται να είναι δυσαρεστημένος από το ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συμφώνησε στην επιστροφή του στην ομάδα. Το «άφησέ το να πάμε μαζί το καλοκαίρι», που είπε ο Τίγρης στον σερβοέλληνα τεχνικό το προηγούμενο Σάββατο το βράδυ στο κότερό του, στη διάρκεια του δείπνου των δύο ανδρών, είναι προφανές ότι δεν εισακούστηκε από τον Μπάγεβιτς, κάτι που έχει κάνει τον Δημήτρη Μελισσανίδη να είναι χολωμένος με τον Ντούσκο. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Τίγρης έχει ανοιχτή γραμμή με τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ Νίκο Νοτιά και στις συνεχείς επαφές τους έχουν συζητήσει ενδελεχώς και την επιστροφή του πρώην προέδρου στην ομάδα. Μια επιστροφή που ο Δημήτρης Μελισσανίδης την υπολόγιζε μαζί με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και το ότι ο σερβοέλληνας τεχνικός δεν τον άκουσε και έσπευσε να επιστρέψει στον «Δικέφαλο» είναι κάτι που τον ενόχλησε και τον έχει κάνει να είναι χολωμένος με τον κατά τα άλλα στενό του φίλο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος δεν άντεξε να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι που σχεδίαζε ο Τίγρης την κοινή τους επιστροφή και γύρισε τώρα στην ΑΕΚ για να αποδείξει, όπως λέγεται, ότι μπορεί να σταθεί και να πετύχει χωρίς την παρουσία ενός ισχυρού παράγοντα (Δημήτρης Μελισσανίδης) δίπλα του και ότι δεν είναι φιλοχρήματος και εγωιστής και περί αυτού προτάσσει τη δήλωσή του για τον κόσμο, αλλά και το ότι συμφώνησε με πολύ λιγότερα λεφτά από αυτά που θα έπαιρνε ακόμη και από τον Αστέρα Τρίπολης.


Σχολιάστε εδώ