Η Ελεήμων Εταιρεία διευκρινίζει

Από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ελεήμονος Εταιρείας Αθηνών, που έχει το Γηροκομείο Αθηνών, αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μπούμπα, πήραμε την πιο κάτω επιστολή σε απάντηση σχετικού σχολίου μας:

«Η Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών (στης οποίας το διοικητικό συμβούλιο έχω την τιμή -ύστερα από απερίγραπτες δυσκολίες και προσκόμματα- να προεδρεύω από το 2004 και εντεύθεν) δεν είχε καμία πρόθεση να διαθέσει το εκτάσεως 11,5 στρεμμάτων οικόπεδό της στο Μαρούσι σε οποιονδήποτε «μεγαλοκατασκευαστή», όπως -ανακριβώς- αναφέρει ο συνεργάτης σας. Αντίθετα η ΕΕΑ είχε προετοιμάσει νομίμως -για την 11η Αυγούστου 2008- έναν έντιμο πλειοδοτικό διαγωνισμό (μετά την απόρριψη -από το Συμβούλιο της Επικρατείας- της απαλλοτρίωσης του εν λόγω οικοπέδου από τον Δήμο Αμαρουσίου). Στον διαγωνισμό αυτόν θα μπορούσε θαυμάσια να μετάσχει -επί ίσοις όροις- και ο Δήμος Αμαρουσίου, χωρίς να προσπαθεί όπως άλλοτε (στο παρελθόν) να το καταπατήσει ή να το εντάξει στην ιδιοκτησία του, με ευτελείς και άδικες αποζημιώσεις, που -τελικά- είχαν απορριφθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, δυστυχώς, δεν «εισέπραξε» μόνο μιαν απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην προσπάθειά του να απαλλοτριώσει το κληροδότημα (προς την Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών) του Νικολάου Μητσοτάκη. Επιπλέον, προέβη σε μια σειρά από «περίεργες» ενέργειες και μεθοδεύσεις, για τις οποίες έχει κληθεί να λογοδοτήσει, τόσο προς την Περιφέρεια Αττικής και την Εθνική Τράπεζα όσο και προς την ελληνική Δικαιοσύνη».


Σχολιάστε εδώ