Η απομαζικοποίηση των συνδικάτων σε δημόσια συζήτηση

Η πρώτη δημόσια συζήτηση για την απομαζικοποίηση των συνδικάτων, όπως κατέδειξε και πρόσφατη έρευνα του ΕΚΑ, θα διεξαχθεί στη διάρκεια της Συνδιάσκεψης της Αυτόνομης Παρέμβασης που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Η έρευνα που διεξήγαγε το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ κατέδειξε ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 68% δεν συμμετέχει σε σωματείο ή σύλλογο εργαζομένων, ενώ η συμμετοχή των εργαζομένων μειώθηκε κατά 10% σε μια 10ετία (27% το 2008 έναντι 37% το 1997).

Οι προσυνεδριακές συσκέψεις των στελεχών της Αυτόνομης Παρέμβασης του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με επικεφαλής τους κ. Αλ. Καλύβη, Ηλ. Βρεττάκο, Δεσπ. Σπανού και Γ. Γαβρίλη, χαρακτηρίστηκαν από μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, που όντως ανέδειξαν ως κρίσιμο ζήτημα του συνδικαλιστικού κινήματος τη μη συμμετοχή των εργαζομένων.
Οι εργασίες της συνδιάσκεψης θα ξεκινήσουν με εισήγηση του κ. Καλύβη για το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζομένους στη χώρα μας (εισοδηματικό, φορολογία, ανεργία, απολύσεις κ.λπ.), ενώ απόψεις θα καταθέσουν σύνεδροι από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Πρόκειται για την τελευταία εμφάνιση του κ. Καλύβη σε συνδικαλιστικές διαδικασίες της Αυτόνομης Παρέμβασης, καθώς αποχωρεί από την ηγεσία της για ν’ αναλάβει κομματικά καθήκοντα στον ΣΥΝ. Στη θέση του κ. Καλύβη, όπως έγραψε ήδη το «ΠΑΡΟΝ» θα αναλάβει ο γνωστός συνδικαλιστής κ. Γ. Γαβρίλης, πρόεδρος επί σειρά ετών στην ομοσπονδία των εργαζομένων του ΗΣΑΠ.


Σχολιάστε εδώ