Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

ΕΧΟΥΝ ενταθεί τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες και τα σενάρια ότι στον ανασχηματισμό η… μπάλα θα πάρει και τρίτα πρόσωπα. Δηλαδή δεν θα αφορά μόνο υπουργούς και υφυπουργούς, αλλά και διοικητές δημοσίων οργανισμών, ακόμη και πρόσωπα που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου. Θα υπάρξουν αλλαγές στα πρόσωπα που μετέχουν στον λεγόμενο «πρωινό καφέ», καθώς οι περισσότεροι κρίνονται «ανεπαρκείς» για τη συγκεκριμένη δουλειά, ενώ ορισμένοι έχουν συνδεθεί με την υπόθεση του Βατοπεδίου. Είχαν συνοδεύσει τον Θ. Ρουσόπουλο στις αλλεπάλληλες εκδρομές στο Άγιον Όρος όπου πάντα συναντούσαν τον ηγούμενο Εφραίμ.

ΔΕΝ έχουν βάση οι πληροφορίες ότι στα πλαίσια των αλλαγών θα αναβαθμισθεί ο διευθυντής του γραφείου Τύπου, Γ. Ανδριανός. Αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι ο κ. Ανδριανός έχει συνδεθεί με το σκάνδαλο Ζαχόπουλου και έχει «καεί». Άλλωστε, έκτοτε, ο τελευταίος είχε σχεδόν «αποσυρθεί», αποφεύγοντας την επικοινωνία με τους περισσότερους δημοσιογράφους.

ΘΕΡΜΗ… υποδοχή επιφυλάσσει το ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό σε κάθε έξοδό του στην περιφέρεια. Φθάνοντας ο Κ. Καραμανλής προ ημερών στην Κοζάνη, βρήκε την πόλη γεμάτη αφίσες με τις οποίες το κόμμα της αντιπολίτευσης κατήγγελλε την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των τραπεζών. Τη νύχτα, ωστόσο, «ξαμολήθηκαν» κομματικά στελέχη της Ν. Δημοκρατίας και ξήλωσαν τις αφίσες.
Α, πρώτο τραπέζι πίστα στην περιοδεία του πρωθυπουργού ήταν ο Π. Κουκουλόπουλος. Στους ντόπιους αυτό δεν έκανε καμιά εντύπωση, αφού είναι γνωστό ότι ο τελευταίος εκλέγεται Δήμαρχος Κοζάνης με τις ψήφους και οπαδών της Ν. Δημοκρατίας.

ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ… προσπάθειες καταβάλλει η Ντόρα να πείσει ότι, εκτός από το «σύστημα Μπους», εξίσου καλές σχέσεις έχει και με ανθρώπους του Ομπάμα. Κι ότι κατά συνέπεια, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις επαφές με τις ΗΠΑ. Έτσι, τις προηγούμενες ημέρες, στενοί συνεργάτες της έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι η υπουργός Εξωτερικών είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τον νέο αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Πρόσθεταν μάλιστα ότι η Ντόρα θα είναι από τους πρώτους που θα δει ο τελευταίος, μόλις αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του. Ποια είναι η αλήθεια; Η κ. Μπακογιάννη, στις προσπάθειες που έχει κάνει μέχρι τώρα να αποκτήσει επαφή με το «σύστημα Ομπάμα», έχει πέσει πάνω σε τοίχο. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι στην προσπάθειά της αυτή έχει καταφύγει σε επιφανείς ομογενείς μας στις ΗΠΑ προκειμένου να της ανοίξουν δίαυλο επικοινωνίας. Το βλέπω κομμάτι δύσκολο να προλαβαίνει μέχρι τον ανασχηματισμό… που έρχεται.

ΟΣΟ μιλούσε στην κοινοβουλευτική ομάδα ο Γ. Αλογοσκούφης, από κάτω ο βουλευτής Γ. Μανώλης έκανε διαρκώς επικριτικά σχόλια. Όταν ο υπουργός Οικονομίας έκανε λόγο για τις αυξήσεις στους μισθούς, ο κ. Μανώλης αντέδρασε λέγοντας «πού τα είδε αυτά;», ενώ σε άλλο σημείο, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Αλογοσκούφη, χρησιμοποίησε πιο χαρακτηριστικές φράσεις: «Τι μ…. λέει»! Δεν έχει τέλος ο πόλεμος.

ΣΤΗΝ προ ημερών συνάντηση Μητσοτάκη – Βγενόπουλου δεν συζητήθηκαν μόνο οι εξελίξεις στην οικονομία. Η κουβέντα επεκτάθηκε και σε πολιτικά ζητήματα, όπως οι προσεχείς εκλογές, το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στη Ν. Δημοκρατία κ.ά. Ο χρόνος περνάει και η… Ντόρα βιάζεται.

ΣΕ «συντροφικά μαχαιρώματα» αποδίδει ο Θ. Γιαννόπουλος τις φήμες και τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία θα είναι εκείνος ο επόμενος βουλευτής που θα «προκαλέσει» τη διαγραφή του με συνέπεια να πέσει η κυβέρνηση. «Αθλιότητες», είναι η φράση που χρησιμοποιεί. Όπως λέει, έχει διαφωνίες για ορισμένες αποφάσεις και πολιτικές υπουργών, αλλά δεν πρόκειται να φθάσει στο σημείο να ρίξει την κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ