Δημοτικά τέλη

ΟΠΩΣ ακριβώς γράψαμε την περασμένη Κυριακή, εγκρίθηκαν οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη…. Μηδενική αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού για 520.000 νοικοκυριά, κατά 2,4% η αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και φωτισμού για τα καταστήματα (εμπορικός συντελεστής), ενώ η εκλογίκευση των συντελεστών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με κάθε είδους δραστηριότητα (τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα, οικοδομικά υλικά, ψυγεία περιπτέρων κ.λπ.) επιφέρει αύξηση 3,6%.

ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ τους συντελεστές για τα τραπεζοκαθίσματα έχουμε μείωση σε περιοχές που παρουσιάζουν πτώση της τοπικής οικονομίας, όπως είναι η οδός Αγ. Κωνσταντίνου και οι πλατείες Αγίου Παύλου και Αγίου Παντελεήμονος, και αύξηση σε περιοχές που παρουσιάζουν οικονομική ακμή, όπως είναι το Γκάζι, το Κολωνάκι, το Θησείο κ.ά.

ΑΠΟ την πλευρά του δήμου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Βαφειάδης τόνισε ότι «η δημοτική αρχή έλαβε υπόψη της τις δυσκολίες λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα στοχεύει να συμβάλει στην ανακούφιση όσων πραγματικά πλήττονται από την κρίση (μισθωτοί, συνταξιούχοι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες).

ΑΠΟ την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που καταψήφισαν την πρόταση της δημοτικής αρχής, ο Κώστας Σκανδαλίδης πρότεινε μηδενική αύξηση για το 2009 λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες, η Ε. Πορτάλιου (Ανοιχτή Πόλη) τόνισε ότι τα δημοτικά τέλη όχι μόνο δεν παγώνουν αλλά συνεχίζουν να είναι κοινωνικά άδικα, ενώ η Συμπαράταξη (Στέλιος Λάμπρου) καταψήφισε τις αυξήσεις υποστηρίζοντας ότι τα ανταποδοτικά τέλη είναι μια μορφή αντιλαϊκής φορολογίας, καθώς και ότι οι φετινές αυξήσεις ξεπερνούν τις αυξήσεις στα βασικά μεροκάματα.


Σχολιάστε εδώ